După ce au decis să nu meargă pe mâna lui Dan Oprescu, sebișenii au demarat căutările pentru un alt antrenor și au ajuns la un fost fotbalist al UTA-ei. Este vorba despre Alin Chița, care a îmbrăcat tricoul „Bătrânei Doamne” între 2007 și 2009, dar a mai evoluat timp de 6 sezoane la FC Argeș și câte un campionat la Poli Timișoara, sau în străinătate, la Tianjin Teda (China) și Al-Faisaly (Amman). În cariera sa, fostul fundaș piteștean a adunat 170 de jocuri și 2 goluri în prima ligă a fotbalului românesc.
Chița împlinește 40 de ani pe 5 septembrie și e cursant al Licenței UEFA PRO. Are și avantajul de a cunoaște o parte dintre jucătorii care au fost anunțați ca și transfe­rați la Sebiș și vorbim în special
despre argeșenii E. Dică, Golban, Ruță și Jenaru. „Mi-am dat acceptul să vin la Național Sebiș, pentru un proiect solid. Am înțeles ca acest club oferă toate condițiile de performanță și că, fiind de mult timp în Liga a III-a, își propune promovarea. Pentru asta vin și eu la Sebiș, sper ca împreună cu președintele Călin Cojocaru și ceilalți oameni din club să facem o treabă bună. Am înțeles că și domnul primar este aproape de echipă, iar asta e foarte important pentru noi. Pe jucătorii argeșeni cu care s-a înțeles deja clubul îi cunosc, cu Emil (n.a. Dică) am fost și coleg de echipă, o să mai încercăm să aducem câțiva juniori din Pitești, cu care am și luat deja legătura. Pentru a face performanță, ai nevoie de jucători valoroși și de caracter. Pe asta ne bazăm în formarea noii echipe”, ne-a declarat noul tehnician al grupării de pe malul Crișului Alb.
Alin Chița revine în județul nostru după opt ani, timp în care a mai ținut legătura cu Cristi Todea, Sebastian Huțan sau Dan Țapoș. „Mă întorc cu plăcere în Arad, unde am destule cunoștințe și prieteni. Știu că Sebișul e destul de departe de oraș și vin acolo să muncesc, nu să mă plimb”, adăugat fostul fundaș.
Noul tehnician al „alb-albaștrilor” a sunat reunirea echipei pentru vineri, 14 iulie, la ora 18.

Recomandările redacției