Fotbaliștii vindecați de COVID-19 nu vor mai fi retestați timp de trei luni de zile

0
279

Fotbalul românesc primește un ajutor nesperat, după ce Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis să schimbe protocolul sanitar în beneficiul jucătorilor și al cluburilor. Conform noului protocol, pacientul pozitiv SARS COV 2 nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 zile de la vindecare, cu excepţia persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.
Dacă persoana este totuși retestată, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi consi­derat o nouă infecție, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.
Astfel, jucătorii pozitivi care ulterior sunt declaraţi vindecaţi nu mai trebuie retestaţi timp de 90 de zile, putând desfăşura în mod normal activitatea sportivă.
Cluburile de fotbal și futsal care au înregistrat sau vor înregistra cazuri pozitive nu vor mai fi nevoite să testeze persoanele respective timp de 90 de zile, fiind, implicit, scutite de costurile testărilor RT-PCR. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.