fotografiLa invitaţia Atelierului Foto Marvany din Bekescsaba, Ungaria, Foto Club Arad va expune la Casa de Cultura Lencesi. Expoziţia se va numi Antiteze şi va conţine 53 de fotografii realizate de opt dintre membrii Foto Club Arad. La deschiderea salonului, care va avea loc vineri, 6 septembrie, orele 17, va participa o delegatie a organizaţiei fotografilor arădeni.
„În aceeaşi zi colegii noştri din Ungaria vor organiza un workshop foto în Bekescsaba. Vom vizita clădirea primăriei, o biserică din oraş, centrul renovat şi altele“, a declarat Mircea Octavian Boran, preşedintele organizaţiei de fotografi din Arad.
Membrii ai clubului din Bekescsaba au avut o acţiune asemănătoare în Arad în luna iulie. Atunci, Foto Club Arad, împreună cu Primaria Municipiului, Complexul Muzeal şi Universitatea Aurel Vlaicu au organizat un salon de fotografie la Sala Clio. În ziua urmatoare s-a vizitat şi fotografiat oraşul Pecica si împrejurimile sale unde oaspeţii au fost primiţi foarte călduros de reprezentanţi ai primăriei.
Vă reamintim că Foto Club Arad a luat fiinţă în 1968 la iniţiativa lui Ferenc Kelen, Gavril Bodea, Iosif Geck, a Olgăi Szarvas, lui Niţă Radu şi a Elisabetei Rusu. În acelaşi an Teatrul de Stat a fost gazda unui salon de artă fotografică a noii organizaţii.
În august 1969 a avut loc prima expoziţie de artă fotografică a Judeţului Arad, iar în octombrie anul următor a doua expoziţie de acest fel. Expoziţia din 1970 a avut participare naţională, au fost expuse 92 fotografii, a avut loc o proiecţie dia, iar cupa Asociaţiei Artiştilor Fotografi a fost acordată clubului arădean.
În prezent Foto Club Arad are 35 de membri înregistraţi şi este condus de Mircea Octavian Boran în calitate de preşedinte. Organizaţia are colaborări cu asociaţii fotografice similare din România şi din ţările vecine, organizând astfel, numeroase evenimente comune, precum şi schimburi de experienţă. Dintre cluburile cu care organizaţia arădeană are colaborări frecvente amintim Clubul Fotografic Nufărul, Oradea, Foto Club Pozitiv din Cernăuţi, Ucraina, Fotoclubul Mihai Dan Călinescu din  Craiova, numeroase cluburi şi ateliere de pe teritoriul Ungariei şi din Serbia.

Recomandările redacției