fotoO expoziție de fotografie a clubului Marvany din Bekescsaba, Ungaria va avea loc în perioada următoare la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad. Expoziția, intitulată Farmecul clipei va fi vernisată astăzi, de la orele 17 în prezența artistului Ioan Kett Groza. Participă 28 de fotografi cu 61 de lucrări. De asemenea, vineri, 12 iulie și sâmbătă 13 iulie va fi organizat un workshop de fotografie la Arad, Pecica, Bodrogu Nou și Turnu la care vor participa și membri ai clubului din Bekescsaba.
Atelierul Foto „Márvány” s-a înfiin­țat în 1994, la inițiativa câtorva fotogafi amatori entuziaști. O perioadă de timp, se va practica fotografiatul în stilul obișnuit al acelor ani: pe film alb negru și color.
„Astăzi imortalizăm trecerea tim­pului cu ajutorul tehnicii digitale. În fotografiile noastre apar: omul, natura, obiectele înconjuratoare, edificiile – părți componente ale trecutului și prezentului”, declară membrii clubului.
Organizația funcţionează în Centrul Cultural Csabagyöngye, Casa de Cultură Lencsési și are în componență 49 membri.
Unul din obiectivele principale ale atelierului foto Marvany este organizarea expozițiilor cu prilejuri festive cum ar fi Ziua Culturii, Ziua Fotografiei și altele. De asemenea, clubul organizează expoziții internaționale anuale la Arad și Salonta.
„În cadrul expoziției Farmecul clipei am dori să vă prezentăm viziu­nile multilaterale ale colegilor noștri în acest domeniu și calitatea artistică a lucrărilor lor”, mai spun reprezentanții atelierului foto din Be­kescsaba.

Recomandările redacției