Asociaţia Foto Club Arad vă invită La o nouă întâlnire cu arta fotografică azi, 18 mai 2018, ora 18, la Sala de Expoziţie din mall-ul din Arad, etaj 2. Salonul va putea fi admirat până la finalul acestei luni.
„Evenimentul pe care avem plăcerea să îl organizăm este vernisajul expozi­ţiei de fotografie a prietenilor noştri de la Asociaţia Foto Kino Video din Novi Sad, Voivodina, Serbia, cu titlul: Primăvara. În Roma antică, prima zi a primă­verii a fost sărbătorită ca începutul noului an. Cu mult înainte de romani, celții au sărbătorit prima zi de primăvară ca învierea soarelui. Pentru mulți primăvara a avut sensul de a trezi, a crea și a da naștere la ceva nou. În Grecia antică, începutul primăverii a fost marcat de Dionysos ca fiind o renaș­tere. Sandro Botticelli (1445 – 1510) este inspirat de mitul Chloride (Nimfa, care este asociată cu primăvara, florile și noua viaţă) și Zefira (vânt plăcut de primăvară). Astfel, o colecție de noi lucrări ale fotografilor de la Asociaţia Foto Kino Video din Novi Sad, Voivodina, Serbia este adusă în faţa voastră. Ima­ginile cu zăpadă sugerează sosirea adierilor calde, a florilor proaspete, a soarelui și a fotografiilor noi. Navigați cu noi prin viziunea fiecăruia dintre autorii prezentați și bucurați-vă de momentele capturate ale gândiri despre nou”, a declarat Dušan Živkić, preşedintele Asociaţiei Foto Kino Video, Novi Sad.
Cei 26 de autori sunt: Anica Župunski, Dejan Čavić, Dobrila Martinov, Dušan Milutinović, Dušan Živkić, Dušanka Ljubojević, Geza Lennert, Ilija Gajinov, Jan Valo, Jelena G. Kovačević, Konstantin Đaković, Kornelia Đaković Švajcer, Kristijan Balan, Ljiljana Likić, Maja Tomas, Nikola Kukin, Petra Balaban, Šamuel Almaši, Siniša Bubnjević, Slađana Pantelić, Snežana Lerh, Svetozar Đipanov, Tomislav Lučić, Vesna Lovrić Liebetrau, Vladimir Veličković, Zoran Pislević.
„La vernisaj vor participa o parte dintre colegii noştri din Novi Sad care vor sta mai multe zile în oraşul nostru, unde vor vizita şi fotografia diverse obiective din oraş dar şi din judeţ. Vă aşteptăm!”, a declarat Mircea O. Boran, preşedintele Asociaţiei Foto Club Arad – fondat 1968.
(I.P.)

Recomandările redacției