Fotografia care dă fiori – Marea Moartă nu e moartă: scepticii spun că ține de știință, credincioșii că s-a îndeplinit o profeție

0
674

Naom Bedein, un fotograf din Israel, a imortalizat într-o fotografie pești în Marea Moartă. Existența ar marca faptul că s-ar împlini o profeție conform căreia Sfârșitul Lumii este aproape. Pe de altă parte, unii spun că trebuie să existe o explicație logică.

Fotograful care a surprins imaginea și care lucrează în cadrul proiectului Dead Sea Revival Project/Proiectul de salvare a Mării Moarte, susține că nu este vorba de o profeție care prevestește Sfârșitul Lumii ci o dovadă că apa Mării Moarte nu este moartă’.

În Bibllie, în cartea lui Ezechiel se arată că după distrugerea Sodomei și Gomorei, pământul a devenit un loc pustiit, fiind vorba de locul unde este Marea Moartă acum. Dar în aceeași carte Ezechiel a prorocit că viața va reveni în acel loc, apa urmând să se umple de pești, lucru considerat imposibil de către specialiști, data fiind salinitatea ridicată de aici.

Fotojurnalistul israelian Noam Bedein, care documentează de doi ani Marea Moartă, susține că a descoperit viața marină în canale mici din Marea Moartă. Pe lângă cei trei pești fotografiați, el spune că în mare a început să crească vegetație.

Recent o altă profeție biblică pare să se fi împlinit. Un vițel roșu a fost fătat recent în Israel, iar unii teologi localnici susțin că acesta este un semn biblic, nașterea acestuia fiind consemnată în cartea sfântă, scrie evzmd.md.

Se spune că nașterea și sacrificarea unui vițel roșu va preceda construcția celui de-al treilea Templu la Ierusalim. Dar simbolizează și „începutul sfârșitului’ actualei epoci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.