Prezența ucrainenilor pe străzile Aradului se transformă încet, încet într-o imagine a obișnuinței. Ucrainenii vor face parte din viața noastră, se vor integra printre noi, vor deveni concetățenii și poate chiar colegii noștri.

Ca peste tot, oamenii provin din diferite pături sociale: unii sunt mai înstăriți, în timp ce alții se luptă din greu cu sărăcia și neajunsurile vieții. Indiferent de cantitatea de bancnote pe care o deține fiecare în buzunar, războiul i-a afectat pe toți. Bineînțeles, diferența socială se va păstra sau poate chiar adânci. Războiul nu are însușirea de a uniformiza bogații și săracii.

În continuare vom vedea femei necăjite cu copii îmbrăcați gros dar sărăcăcios, vom vedea bărbați speriați și fără niciun ban în buzunar care probabil și-au dat toată averea pentru a scăpa de armată și vom vedea bătrânei ținându-se de mână, îmbrăcați cu haine găurite, ultimele pe care au apucat să le îmbrace înainte de a fugi din calea morții. Dar vom vedea și ucraineni bine îmbrăcați, cu pantaloni slim și pantofi din piele de crocodil, cu lanțuri de aur groase la gât sau peste haine, fiind înconjurați de ucrainence cu tocuri înalte și unghii de opt centimetri, bine structurate și cu genți de mii de euro.

Până la urmă, viața își urmează cursul firesc, iar niciun război nu poate schimba asta.

Recomandările redacției