Lucrări ale fotografilor arădeni, membri ai Foto Club au fost expuse în Polonia. Mai mult, asociația va colabora cu Asociația Fotografilor din Lodz pe acest domeniu.

Asociația Foto Club Arad a fost invitată în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, la un eveniment aparte din domeniul fotografiei în orașul Lodz din Polonia.

La invitația reprezentanților Asociației Fotografilor din Lodz (Lodzkie Towarzystwo Fotograficzne) Polonia, conduși de Sławomir Grzanek și Robert Tarczyński, fotografii arădeni au participat la un simpozion în cadrul proiectului „Fotografia de azi și de mâine”. Proiectul a fost scris și pus în aplicare în mod profesionist.

Evenimentul a urmărit stabilirea de viitoare colaborări între cluburile participante prin organizarea în comun de expoziții, ateliere foto, discuții și altele.

La Galeria Eugeniusz Haneman a asociației a fost vernisată o expoziție cu fotografiile tuturor participanților și a fost prezentat un album tipărit cu imaginile pregătite de fiecare club. În același loc cluburile foto prezente au pregătit o prezentare multimedia de câte 10 minute.

Au fost prezente delegații din: Polonia, Slovacia, Cehia, Ungaria (Szentes și Kiskunfelegyhaza), Serbia (Novi Sad), România (Foto Club Arad). Fotografii polonezi sunt invitați la Arad, pentru a-și expune lucrările.

Recomandările redacției