Foto muzeu1Muzeul Oraşului Lipova a găzduit expoziţia de fotografii «Splendori ale naturii şi istoriei», miercurea trecută. Ideea organizării unei expoziţii care să aibă ca temă imaginea Lipovei, a împrejurimilor, dar şi a altor regiuni din România, cu peisaje speciale, i-a apar­ţinut lui. Mircea Olariu care a adunat în timp toate aceste minuate fotografii de prin locurile pe care le-a vizitat şi a fost foarte încântat să le poată împărţi cu ceilalţi cu ocazia acestei expoziţii. Organizarea expoziţiei a fost susţinută de Corina Dubeştean, participând și la selecția celor mai frumoase fotografii din Lipova, din alte zone deosebite din apropiere dar şi din ţară, fotografii expuse în una din încăperile muzeului și gru­pate pe cele trei categorii prezentate. Sub fiecare fotografie a existat o explicație cu obiectivul sau a locul prezentat.
Expoziţia a trezit curiozitatea multor cetăţeni, la vernisaj participând un nu­măr destul de mare de lipovani și mulți tineri de la cele două licee din oraş: Liceul Atanasie Marienescu şi Liceul Sever Bocu, însoţiţi de profesorii coordonatori.
Expoziţia «Splendori ale naturii şi istoriei» a fost foarte primită de vizitatorii de toate vârstele, deopotrivă. Au putut fi admirate: Cetatea Şoimoş (cu o fotografie realizată din avion); Mănăs­tirea Maria Radna, Castelul de la Să­vârşin, peisaje de pe Dealurile Lipovei ș.a. Până la data de 15 aprilie 2013, expoziţia rămâne deschisă publicului.

Recomandările redacției