Fotografiile artiştilor din Novi Sad, în salon la Arad

0
288
Dušan Živkić
Amer Kapetanović
Amer Kapetanović

„Asociația Foto Club Arad vă invită să participați la un dublu eveniment:
Salonul de fotografie a artiștilor fotografi din Novi Sad, Voivodina – Serbia
Dušan Živkić – In the Dark
Siniša Bubnjević – From the Dark
În ultimii trei ani ne-am întâlnit de mai multe ori în Arad, dar și în Novi Sad, participând la acțiuni comune: vernisaje de expoziții, ateliere foto, etc.
Acum a venit rândul președintelui, respectiv secretarului Asociației Foto Film și Video din Voivodina, Serbia să ne prezinte lucrările lor.
Subiectele imaginilor sunt di verse, Dl. Dušan Živkić prezentând în alb – negru, cu un obiectiv superangular, portrete și diverse locuri din Serbia, iar Dl. Siniša Bubnjević ne arată, în culori, multe locuri interesante.
Autorii și alți colegi din Novi Sad ne vor vizita și vom avea multe activități comune împreună cu colegii mei din Foto Club Arad.
Deschiderea va avea loc vineri, 30 mai 2014, de la ora 18, la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad și va putea fi vizitata până pe 8 iunie.
Partenerii noștri sunt: Complexul Muzeal Arad, Casa de Cultură a Sindicatelor Arad, Foto Studio Enigma.
Rely Tarniceri a realizat afișul.
În atașament aveți afișul și o scurtă prezentare a autorilor.
Vă așteptăm !
Cu stima,
Mircea Boran, Art. AAFR
Președinte
Asociația Foto Club Arad”

Dušan Živkić
Dušan Živkić

Dušan Živkić s-a născut pe 03 decembrie 1958 în Novi Sad. Din 1984 lucrează în Industria Petrolieră din Serbia.

De fotografie a început să se ocupe la începutul anilor ‘70. Membru și președinte la Novi Sad Foto Cinema Club „Pro Arte”. El a participat la numeroase expoziții și festivaluri din Novi Sad, Sombor, Apatin, Bačka Topola, Banatski Brestovec, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Sremski Karlovci, Gospodyinci, Belgrad, Svetozarevo, Aranđelovac, Niš, Valjevo, Zaječar Požarevac Aleksinac, Čačak, Zlatibor, Strumica, Zagreb, Herceg Novi, Sarajevo, Banja Luka, Vinkovci, Rovinj, Kukljica, Radgona de Sus, Maribor, Kaposvar, Szolnok, Szentes, Šopron, Arad, Oradea, Atena, Humenno, Galanta, Paris, Barcelona, Adana, Hanoi, Kyoto, Matsujama, Pleven, Bordeaux, Nontron, Kadoan , Arcashon, Zurich, Norwich și Nizhny Novgorod unde a primit multe premii valoroase. Unul dintre premiile cele mai valoroase este cel de la 33 Novi Sad Art Salon 2003.

Una dintre lucrarile sale cele mai notabile a fost publicată în revista franceză „Photo” în ianuarie 2000. El este un membru de onoare al Foto Club „Nufarul” din Oradea – România. A avut loc până în prezent 21 de expoziție solo în Novi Sad, Petrovaradin, Futog, Belgrad, Zlatibor, Adana, Viena, Zurich, Oradea, Zagreb, Nizhny Novgorod, Maribor și Uzice. Din 2005 deține titlul de Candidat Maestru de Fotografie.

Fotografiile sale au fost publicate în mai multe ziare și reviste din Serbia : Independent, Jurnal, Astăzi, Ora, Boulevard.

Începând cu anul 2000 este președintele Asociației Film Foto și Video din Voivodina și editor al programului expozițional al fotografiilor din Voivodina.

Aceasta este a șaptea expoziție comună cu Bubnjević Sinisa.

e-mail: dusan.zivkic@gmail.com
 

Siniša Bubnjević s-a născut în 1958 la Novi Sad, unde a absolvit Liceul de inginerie civilă și Facultatea de Științe Economice. Se ocupă cu inginerie, marketing, comunicare și fotografie. El a trăit și a lucrat în Yugoslavia, Zimbabwe și Republica Dominicană.

În prezent este angajat la Întreprinderea publică „Comercial” din Novi Sad, în calitate de consilier al directorului.

Fotograf amator încă de la vârsta de zece ani și profesionist din 1987 până în 1996. El a expus imagini în mai multe expoziții personale și de grup în Serbia, România, Croația, Grecia, Franța, Republica Cehă, Ungaria, Rusia, Elveția .

Secretar al Asociației Foto Film și Video din Voivodina din anul 2000.

Aceasta este a șaptea expoziție comună cu Zivkic Dusan.

e-mail: pipanovisad@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.