zanaDintre cei șase bihoreni pe care UTA și i-a dorit în vară, doar Francesco Zanardini a ajuns să evolueze în „alb-roșu”. Ita­lianul a câștigat lupta pentru titularizare pe banda dreaptă a defensivei cu Oltean și Roman, iar confruntarea din  dimineața de sâmbătă a avut o savoare special pentru el. „Îmi doream mult să joc și să câștigăm împotriva fostei mele echipe, păcat că nu am făcut-o. Dar atitudinea noastră a fost mai bună ca în ultimele meciuri, trebuie să lucrăm mai mult în timpul săptămânii pentru a câștiga meciul de sâmbătă. Vorbesc mereu cu foștii mei colegi de la Oradea, ne înțelegem bine încă, mă bucur că i-am reîntâlnit azi. Sperăm ca în retur să se schimbe ceva și m-aș bucura și dacă ar urca și ei în clasament”, a punctat „textilistul”.
„Zana” a vorbit și despre fanii Campioanei Provinciei, care și-au arătat încă odată atașamentul față de culorile „alb-roșii”. „Suporterii sunt incredibili, calzi, nu am avut parte nici în Italia de așa suporteri care să ne aplaude și să ne încurajeze, indiferent de poziția noastră din clasament. Acest lucru trebuie să ne încurajeze pentru a lupta și mai mult pentru ei”, a punctat italianul care a comentat și episodul din finalul meciului, când el și colegii săi au cântat pentru susținători: „Niciodată nu am mai fost într-o astfel de situație, să aplaudăm noi suporterii din tri-bune”.
Fiindcă italianul este printre puținii jucători din actualul lot care au început pregătirea în Calea Aurel Vlaicu încă de la finalul lunii iulie, este în măsură să vorbească despre condițiile întâlnite în curtea fanion a Aradului. „Nu este normal ceea ce se întâmplă, ar trebui să avem o viață profesionistă, să mâncăm bine și să ne antrenăm bine. Dacă mâncăm covrigi pentru că nu avem bani de altceva, nu putem face performanța pe care o vor suporterii. Nu am mai pățit așa ceva, deși am avut și în Italia probleme cu banii. Dar, o situație de ceartă de acest gen cu patronul nu am mai pățit. Dar, până la urmă, eu mă gândesc doar la antrenamente și la meciuri. Până la urmă, știam cu toții că situația la acest club nu este una foarte bună, acum avem nevoie de liniște pentru a câștiga cât mai multe puncte până la vacanță”, a concluzionat Francesco Zanardini.

Recomandările redacției