arhiveServiciul Judeţean Arad al Arhivelor Naţionale în colaborare cu Galeriile „Turnul de Apă” şi Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” Arad doresc să marcheze împlinirea a 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial şi implicaţiile pe care le-a avut acesta atât la nivel naţional cât şi local. De asemenea, nu ar trebui trecută cu vederea prietenia franco-română, dincolo de aspectul militar, sejurul misiunii Berthelot în România a fost pentru cele două popoare un bun prilej de a se cunoaşte mai bine.

Cu această ocazie, vă anunţăm că Joi, 16 octombrie 2014, orele 17.00, va avea loc vernisajul expoziţiei „Francezi şi români în primul război mondial” la Galeriile „Turnul de Apă” Arad, din strada Ceaikovschi, nr. 9A, municipiul Arad. Evenimentul se desfăşoară sub patronajul Arhivelor Naţionale ale României şi al Ambasadei Franţei la Bucureşti.

Este important de subliniat că şi-au anunţat prezenţa cercetători, istorici, profesori şi iubitori de istorie, dornici să treacă în revistă principalele momente ale Primei Conflagraţii Mondiale.

Recomandările redacției