Franța anunță un program de relaxare a restricțiilor în trei pași, după o lună de carantină la nivel național

0
228

Franța va începe să ridice restricțiile pentru limitarea coronavirusului în săptămânile următoare, desfășurând procesul în trei etape, pentru a evita o nouă explozie a pandemiei, a anunțat guvernul de la Paris, relatează Reuters, citată de Mediafax.
Marți, președintele Emmanuel Macron va ține un discurs despre situația virusului și ar putea anunța o relaxare parțială a restricțiilor care au fost în vigoare de la 30 octombrie.
„Emmanuel Macron va oferi perspective peste câteva săptămâni, în special cu privire la modul în care ne ajustăm strategia. Ceea ce este în joc este adaptarea regulilor de carantină pe măsură ce situația de sănătate se îmbunătățește, evitând în același timp o nouă apariție a epidemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, pentru Le Journal Du Dimanche.
„Vor fi trei pași pentru relaxare, având în vedere situația în sistemul de sănătate și riscurile legate de unele companii: un prim pas în jurul datei de 1 decembrie, apoi înainte de sărbătorile de sfârșit de an și apoi din ianuarie 2021”, a adăugat Attal.
Macron a spus că a doua carantină na­țională, care a început pe 30 octombrie, va dura cel puțin patru săptămâni. Măsurile includ închiderea unor magazine, a restaurantelor și barurilor. Datele recente arată că Franța, pe cale de a limita o creștere a in­fecțiilor cu coronavirus, iar guvernul se află sub presiunea magazinelor și a companiilor pentru a relaxa restricțiile la timp pentru sezonul de cumpărături de Crăciun, când mulți comercianți cu amănuntul realizează cea mai mare parte a cifrei de afaceri anuale.
„Ne-am angajat să le permitem comercianților să redeschidă în jurul datei de 1 decembrie dacă situația de sănătate s-a îmbunătățit, ceea ce pare să fie cazul”, a spus Attal.
Cu toate acestea, barurile și restaurantele „vor continua să fie resticționate”, a adăugat el. Joi, ministrul Sănătății, Olivier Veran, a declarat că Franța va câștiga bătălia împotriva coronavirusului, dar este o luptă care va dura.
Numărul de noi infecții cu coronavirus în Franța a crescut, sâmbătă, cu 17.881, mai mic decât cele 22.882 raportate vineri, în timp ce numărul persoanelor din spital cu COVID-19 a scăzut pentru a cincea zi consecutivă la 31.365.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.