Franţa începe să elibereze sute de oameni acuzaţi de terorism sau care s-au radicalizat

0
362

Naţiunea franceză este speriată pe măsură ce sentinţele persoanelor acuzate de terorism sunt pe cale să se sfârşească, scrie Mediafax.
În săptămânile care urmează, vor fi eliberaţi sute de deţinuţi care s-au radicalizat în timpul războiului din Siria şi în timpul ascensiunii Statului Islamic. Odată cu eliberarea acestora, autorităţile franceze care se ocupă de combaterea terorismului sunt nevoite să ia noi măsuri. Se va înfiinţa o unitate nouă, care se va ocupa exclusiv de supravegherea foştilor deţinuţi.
„Vorbim de un risc imens. Vedem persoane cărora li se termină sentinţele şi care nu s-au reabilitat, ba din contră, timpul petrecut încarceraţi este posibil să-i determine la acte şi mai extremiste”, spune procurorul francez Francois Molins.
Printre deţinuţii deja eliberaţi se numără şi Djamel Beghal, care a fost condamnat de două ori pentru acte de terorism, o dată în 2001 şi o dată în 2013. Autorităţile franceze spun despre acesta că i-a iniţiat pe autorii atacului din 2015 asupra redacţiei publicaţiei franceze Charlie Hebdo. Aproximativ 50 de persoane acuzate de acte de terorism şi alte 400 considerate radicalizate vor fi eliberate până la sfârşitul anului 2019, potrivit Ministerului Justiţiei din Franţa.
Într-o ţară speriată de actele de terorism, eliberările care urmează vor pune la încercare
capacitatea autorităţilor de a combate acest fenomen. Unii deţinuţi au fost închişi pentru acte care nu ţin de terorism, dar în închisoare, aceştia s-au radicalizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.