Franța lansează o loterie pentru salvarea patrimoniului său istoric

0
561

Franţa a lansat săptămâna aceasta o loterie ale cărei fonduri vor fi destinate integral salvării patrimoniului său istoric ameninţat şi ai cărei organizatori preconizează să strângă aproximativ 18 milioane de euro, relatează Agrepres.

Executivul francez, prin intermediul societăţii publice de loterie, La Francaise des Jeux, a pus în vânzare bilete pe care pot fi răzuite imaginile unor monumente ce au nevoie de o intervenţie urgentă pentru a fi conservate. Monumentele au fost selectate de o misiune specială condusă de prezentatorul de televiziune Stéphane Bern, prieten al preşedintelui ţării, Emmanuel Macron, şi specializat în istoria coroanelor europene. Au fost identificate 270 de monumente ale patrimoniului francez în stare de deteriorare care au nevoie de intervenţie.

Alături de bilete de 15 euro, ce permit câştigarea marelui premiu – care poate să ajungă până la 1,5 milioane de euro -, La Francaise des Jeux propune şi bilete de 3 euro la această loterie, a cărei extragere va avea loc pe 14 septembrie, cu premii totale de 13 milioane de euro. Loteria va oferi posibilitatea câştigării şi altor premii mai mici, de 15 euro. Potrivit La Francaise des Jeux, o treime din biletele vândute vor avea o recompensă. Procentul de 10 % din câştigurile care merg de obicei în vistieria statului vor fi destinate Fundaţiei Patrimoniului pentru restaurarea acestor monumente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.