Dacă ar fi să ne luăm după şedin­ţele de consiliu municipal, declaraţiile şi comunicatele de presă din ultimii doi ani, la Arad avem de a face cu un război pe viaţă şi pe moarte între cei de la USL (PSD, PNL, PC) şi cei de la PD-L. Nu e săptămână să nu se atace pe problema pasajelor, a drumurilor din PNDI, pe tot felul de proiecte şi programe, care mai de care mai cu priză la public, fiindcă de fapt asta contează, priza la public, nu atât proiectele ca atare. Ai zice că ăştia se urăsc de moarte şi s-ar zugruma dacă s-ar întâlni pe stradă.
În realitate, lucrurile nu stau chiar aşa, după câte susţine şopârlica noastră bine informată. Ba din contră, atunci când lovelele sunt la mijloc, cei de la USL sunt fraţi de cruce cu cei de la PD-L, chiar cu Falcă însuşi, pe care îl lasă să-şi facă afacerile într-o linişte de mormânt. Iar cazul cel mai elocvent este cel al licitaţiei pentru tramvaie, unde cei de la PSD, PNL şi PC tac mâlc de vreo două luni de când discutăm acest subiect, uitându-se impasibili la toate abuzurile săvârşite de primărie în acest caz. Deşi la mijloc e vorba de 8,7 milioane de euro, niciun reprezentant de la PSD, PNL sau PC n-au fost curioşi măcar să vadă despre ce este vorba cu această licitaţie, de ce refuză primăria să dea detalii, ce e cu acel caiet de sarcini, există dubii privind licitaţia? Nimic, tăcere totală. Nici măcar consilierii Gheorghe Ghilinţă sau Florin Galiş, care protestează în CLM şi dacă nu e închisă bine uşa la intrare sau e aerul condiţionat prea tare nu sunt curioşi cum cheltuie Primăria 8,7 milioane de euro, semn că ordinul vine de sus, iar gurile trebuie ferecate şi ochii închişi, până trece subiectul.
Şopârlica noastră a aflat ce se ascunde în spatele acestei tăceri suspecte din partea USL, faţă de o afacere PD-L marca Gheorghe Falcă. O tăcere ce nu se manifestă faţă de toate proiectele de doi lei, care sunt contestate cu vehemenţă de reprezentanţii USL, iar acum, când e vorba de 8,7 milioane de euro, toată lumea tace. Cică, la timpul potrivit, adică în campania electorală, şi cei de la PSD, şi cei de la PNL, şi cei de la PC au ciugulit din palma mogulului local, la fel ca Falcă şi PD-L, au fost promovaţi cum trebuie pe anumite canale media şi au primit suport moral pentru acţiunile electorale. Un motiv suficient de bun ca acum, după ce au fost votaţi să facă curăţenie şi să stârpească furtul din bani publici marca PD-L, să închidă ochii şi să întoarcă spatele arădenilor care vor plăti din buzunar 8,7 milioane de euro ani de zile de acum încolo. Practic, USL a ales, pentru unele mici atenţii, să se facă părtaş cu Gheorghe Falcă la această afa­cere. Acest dispreţ afişat faţă de in­­te­resele arădenilor nu poate ridica decât o singură întrebare, ce trebuie adresată liderilor USL: cu ce sunteţi di­feriţi, faţă de PD-L Arad şi Gheorghe Falcă, domnilor Cristina, Căprar şi Purcaru? Tăcerea acestora este cel mai bun răspuns pentru arădeni.

Recomandările redacției