FRF a aprobat noul protocol medical pentru desfășurarea competițiilor, modificat conform noului ordin MTS și MS

0
260

Comitetul de Urgență al FRF a aprobat vineri, 21 august 2020, noul protocol care reglementează desfășurarea competițiilor fotbalistice în contextul pandemiei COVID-19. Actualizarea documentului vine ca urmare a modificării și completării ordinului comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății.
Noul protocol pentru desfășurarea competițiilor a putut fi aprobat doar după publicarea în Monitorul Oficial a ordinelor comune ale ministrului tineretului și sportului și ministrului sănătății nr. 780/1432/2020 și 978/1442/2020.
„Situația persoanelor pozitive
Principalele modificări au fost operate la capitolul «Proceduri în cazul depistării unui caz suspect de COVID-19». Astfel, persoanele al căror test este po­zitiv se internează pentru 48 de ore pentru evaluarea stării de sănătate și vor fi retestate în ziua 7 de la primul rezultat pozitiv. În cazul în care rezultatul retestării este negativ, iar persoanele nu au prezentat simptome, acestea își pot relua activitatea, inclusiv în ceea ce privește participarea la competiții oficiale.
Persoanele al căror test este negativ și care nu au fost identificate drept contacți în urma anchetei epidemiologice își continuă activitatea sportivă.
Procedura în cazul contacților
Contacții persoanelor pozitive, stabiliți în urma anchetei epidemiologice, vor face un nou test RT-PCR. În cazul în care noul test este negativ, aceștia își vor relua activitatea sportivă, inclusiv în ceea ce privește participarea la competiții oficiale. În cazul în care testul este pozitiv, vor urma procedurile stabilite prin normele sanitare în vigoare.
Dacă persoanele identificate drept contacți nu pot face imediat testul RT-PCR, aceștia vor intra în izolare până la momentul unei noi testări.
Participarea la competiții
internaționale
Pentru jucătorii cluburilor sau componenții loturilor care participă în competiții internaționale și care sunt testați mai des, în cazul apariției unui caz pozitiv în zilele 3 și 2 înaintea jocurilor, respectiva persoană va fi izolată, iar echipa va juca sau, după caz, va face deplasarea pentru joc pe baza testului negativ al celorlalți componenți.
Sancțiuni în cazul imposibilității disputării jocurilor
De asemenea, conform principiilor de desfășurare a competițiilor în contextul pandemiei, protocolul prevede ca o echipă care nu poate disputa un meci din cauza îmbolnăvirilor și va pierde cu 3-0 să nu mai fie sancționată și financiar.“, au transmis cei de la FRF, într-un comunicat.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.