FRF a modificat „Protocolul medical pentru desfășurarea competițiilor” în beneficiul jucătorilor și al cluburilor

0
278

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis joi modificarea Protocolului medical pentru desfășurarea competițiilor.
Prin noile prevederi referitoare la cazurile depistate pozitiv în urma testării COVID, conform noului protocol, pacientul pozitiv SARS COV 2 nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 zile de la vindecare, cu excepţia persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.
Dacă persoana este totuși retestată, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.
Astfel, jucătorii pozitivi care ulterior sunt declaraţi vindecaţi nu mai trebuie retestaţi timp de 90 de zile, putând desfăşura în mod normal activitatea sportivă.
Cluburile de fotbal și futsal care au înregistrat sau vor înregistra cazuri pozitive nu vor mai fi nevoite să testeze persoa­nele respective timp de 90 de zile, fiind, implicit, scutite de costurile testărilor RT-PCR.
Decizia a fost adoptată luând în consi­derare Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1819 din 27.10.2020 privind modificarea și completarea Ordinului Ministrului Să­nătății nr. 1513/2020 pentru aprobarea planurilor privind modalitatea de aplicare de către Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București, de către Institutul Național de Sănătate Pu­blică, de către unitățile sanitare, precum și de către serviciile de ambulanță județene și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și de către medicii de familie a măsurilor în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.