Acum aproximativ două săptămâni, Federația Română de Fotbal a scos la licitație drepturile de televizare pentru următoarele trei sezoane de Liga a II-a (2018-19, 2019-20 și 2020-21), termenul limită pentru înaintarea ofertelor fiind 27 iunie. Până în această vară, drepturile pentru divizia secundă s-au vândut doar pentru un sezon, dar numărul mare de echipe de tradiție (care e posibil să se mă­reas­că în următoarele sezoane) i-a ambiționat pe cei de la FRF să le vândă pe o perioadă mai lungă.
Din informațiile noastre, nici un trust media nu a licitat pentru aceste drepturi până pe 27 iunie, așa că licitația va fi reluată. Până una-alta, însă, Federația a propus o modificare în regulament prin care penalizează drastic echipele ce vor refuza intrarea camerelor de luat vedere pe stadioane: „Refuzul transmisiei televizate a jocului în conformitate cu dispoziţiile ROAF coroborate cu prevederile contractelor încheiate între FRF şi partenerii media ai acesteia se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait, scăderea a 6 puncte şi penalitate financiară conform prevederilor art. 83 alin. 15.”
În ultimele două sezoane, mai multe echipe (printre care și UTA la începutul campionatului trecut) au refuzat transmisia. Fie din cauza sumelor foarte mici primite de la televiziuni, fie din cauza programărilor. Probabil și din acest motiv, Federația a vrut să se asigure că indiferent de suma pentru care reușește să vândă drepturile, unele divizionare secunde nu-și vor mai permite să facă notă discordantă.
Fără modificări de ultim moment, ediţia 2018/2019 a ligii secunde ar trebui să includă echi­pele: UTA Arad, ACS Poli Timi­şoara, Juventus Bucureşti (re­- denumită între timp ca Daco-Getica București), Chindia Târgovişte, FC Argeş, CS Afumaţi, FC Academica Clinceni, ASU Po­litehnica Timişoara, Lucea­-fărul Oradea, CS Mioveni, Sportul Snagov, Ripensia Ti­mişoara, CS Baloteşti, Pandurii Târgu Jiu, Dacia Unirea Brăila, Aerostar Bacău, SSC Farul Constanţa, Petrolul Ploieşti, ACS Energeticianul (fosta Șirineasa) şi U Cluj.

Recomandările redacției