FRF-ul și UTA, pe aceeași lungime de undă la TAS: avem verdict până pe 3 iulie!

0
413

Play-offul ligii secunde la fotbal nu va debuta înainte de a afla rezultatul procesului intentat de Clubul UTA Federației Române de Fotbal, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv . Arădenii își cer punctele înapoi, după ce Comitetul Executiv a validat decizia luată de majo-­ ritatea grupărilor de Liga a II-a: „Înghețare a campionatului de la locul 7 în jos și play-off între primele șase clasate cu înjumătățirea punctelor”.
Avocații „Bătrânei Doamne”, Cosmin-Fla­vius Costaș și Septimiu Ioan Puț, au înregistrat acțiunea la forul din Lausanne luni, iar între timp au negociat cu avocații FRF un termen până la care să existe un verdict. În schimb, arădenii au obținut un succes de parcurs prin desemnarea unui singur judecător, atâta timp cât FRF-ul dorea trei.
Iată și informarea oficială a clubului UTA:
„Apelul Clubului UTA a fost înregistrat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, iar procedura e în curs de desfășurare. Îi informăm pe suporterii noștri despre evoluția cazului.
„Federația Română de Fotbal a agreat propunerea clubului UTA de judecare rapidă a apelului, propunând ca soluția să fie pronunțată până pe 3 iulie 2020.
Clubul UTA a propus ca apelul să fie judecat de un singur arbitru, propunere care a fost acceptată, deoarece clubul nostru suportă toate costurile. Federația Română de Fotbal dorea soluționarea cazului cu trei arbitri.
Cu acordul ambelor părți, s-a stabilit ca limba procedurii să fie limba engleză.
Vă vom ține la curent cu evoluția cazului”.
Așadar, dacă UTA va avea câștig de cauză la TAS și va rămâne la cota 50 de puncte, teoetic, Federația Română de Fotbal va avea timp să schimbe sistemul de disputare al play-offului. Și așa, odată cu apariția cazurilor de infectare cu coronavirus la formațiile din Liga 1, e greu de crezut că sezonul nu va fi prelungit după data stabilită inițial (4 și 8 august erau datele stabilite pentru barajul de menținere / promovare în Liga 1), iar atunci s-ar putea ca UTA, Mioveni, Turris, FC Argeș, Petrolul și Rapid ar putea fi angrenate într-un play-off în dublă manșă. Acum, sunt prevăzute doar cinci partide, primele trei clasate având avantajul terenului propriu în trei confruntări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.