Anul acesta vremea de sărbători nu a ținut cu majoritatea oamenilor care și-ar fi dorit zăpadă, iar în unele zile a fost chiar călduț, numai bine de o plimbare prin parc pentru arderea caloriilor de după mesele înbelșugate. Dar uite că încet, încet, vremea se schimbă, iar de azi temperaturile vor scădea substanțial. Meteorologii au anunțat că de azi, 4 ianuarie, temperaturile se vor situa mai mult în emisfera negativă decât pozitivă, cel puțin pentru următoarele 10 zile.
Astfel, temperaturile de astăzi se vor situa între -2 și -7 grade Celcius, cu un cer noros și cu șanse destul de mari de precipitații.
Vine zăpada
Ieri, pentru aproximativ jumătate de oră, oamenii au ajuns în ținuturile moșului, ninsoarea abundentă și deasă dându-le speranțe de o vreme ca-n povești. Dar, nu a ținut mult, și visul s-a spulberat. Totuși, nu trebuie să ne necăjim, întrucât se anun­ță ninsori în următoarea perioadă, mai ales mâine, 5 ianuarie, când este așteptat ca toată ziua să cadă fulgi de nea. Rămâne însă de văzut dacă va ține zăpada sau se va topi la contactul cu asfaltul rece, cert este că toți copiii o așteaptă cu nerăbdare.
Sfaturile meteorologilor și nu numai sunt de a sta în casă și atunci când se iese afară, de a se îmbrăca cât mai bine pentru a evita riscul de îmbolnăvire și apariția unor viroze ce se transmit de la persoană la persoană.
Cu toate că frigul va persista o perioadă, arădenii pot avea activități specifice sezonului rece, cum ar fi mersul la patinoarul sau construirea oamenilor de zăpadă, asta dacă zăpada le permite.
Șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență, iar pietonii să fie atenți la alunecușul ce se poate crea sau la țurțurii de pe case, pentru a evita accidentări.

Recomandările redacției