Fructele toamnei te întineresc!

0
354

pruneMănâncă prune proaspete sau uscate de trei ori pe săptămână ca să-ţi menţii tinereţea şi să nu ai probleme din cauza obezităţii, a hipertensiunii, anemiei, stresului ori colicilor biliare. Dr. Lawrence Chuckwudi Nwabudike îţi spune ce calităţi au şi cum le poţi consuma.

Prunele sunt bogate în vitamine, minerale, calciu, fier şi seleniu, aşa că ajută la creşterea imunităţii. Tocmai de aceea, ca să te fereşti de răceală şi de gripă în sezonul rece, nu trebuie să-ţi lipsească din frigider prunele uscate.

„Indiferent dacă sunt proaspete sau deshidratate, prunele ajută la reglarea tranzitului intestinal, scăderea acidităţii gastrice (de aceea sunt eficiente în tratarea ulcerului sau a gastritei), la prevenirea osteoporozei, a afecţiunilor cardiace şi la tratarea anemiei, asteniei ori a afecţiunilor rinichilor, ficatului sau splinei.

Datorită magneziului pe care îl conţin, aceste fructe cresc capacitatea de concentrare, dau energie, alungă stările de nervozitate şi încetinesc procesul de îmbătrânire”, a explicat medicul Libertăţii.

Pentru înlăturarea strării de oboseală şi pentru stimularea sistemului muscular, sunt mai recomandate prunele uscate, deoarece valoarea lor energetică este mai mare de cinci ori faţă de a celor proaspete.

  • Cum e bine să le consumi

Poţi mânca prune proaspete sau poţi bea un suc natural de prune, cu circa o oră înainte de mesele principale. Consumate astfel, prunele contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi la purificarea ficatului. Aceleaşi efecte poţi obţine dacă bei zilnic, două căni de decoct de prune uscate (n.r. – ceai obţinut prin fierberea fructelor în apă).
SURSA: http://www.libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.