Fructele verii, izvor de sănătate. Cireșele, vișinele și murele sunt pline de vitamine și minerale

0
145

Pline de vitamine şi fibre, fructele proaspete sunt gustarea ideală între mese, dar şi opţiunea cea mai săracă în calorii pentru desert. Cireșele, vișinele și murele sunt un adevărat izvor de sănătate.
Cireşele reduc colesterolul „rău”
Sunt printre cele mai apreciate şi aşteptate fructe ale verii, însă, pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, au şi numeroase beneficii pentru sănătate. Pigmentul antocianin, cel care oferă culoarea roşie a cireşelor, are rolul de a reduce inflamaţiile, cum sunt cele articulare, scade colesterolul „rău“ din sânge şi protejează inima. În plus, studiile au arătat că aceia care urmează o cură de cireşe de două-trei săptămâni sunt mai protejaţi împotriva afecţiunilor asociate cu înaintarea în vârstă, precum demenţa sau maladia Alzheimer.
Vişinele stimulează imunitatea
Abundă în vitamine şi minerale, cum ar fi grupul de vitamine B, vitaminele C şi E, precum şi calciu, fosfor şi zinc. Vişinele sunt recomandate celor care suferă de anemie şi lipsa poftei de mâncare. Fruc­tele conţin potasiu, care te va energiza, întăresc sistemul imunitar şi îmbunătă­ţesc circulaţia sângelui.
Murele, de ajutor în timpul sarcinii
Supărătoarelor dureri de cap le poţi veni de hac cu o mână de mure proaspete. Ele conţin salicilin, substanţa activă din aspirină. Sunt recomandate şi viitoarelor mămici, întrucât reprezintă o sursă naturală de acid folic, substanţă care ajută la buna dezvoltare a bebeluşului. Nu trebuie neglijat nici conţinutul de antocianine, care împiedică for­marea celulelor canceroase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.