Un mare gânditor din Tibet a dat odată ştire în tot ţinutul că angajează ca însoţitori în grupul lui, şase oameni înţelepţi cu care să se poată întreţine la discuţii pe măsura ştiinţei şi înţelepciunii sale. Candidaţii erau testaţi chiar de marele gânditor, pentru a nu exista dubii asupra ascuţimii minţii candidaţilor aleşi. Cum ţara nu ducea lipsă de oameni deştepţi, peste un an toate cele şase posturi au fost ocupate, în urma unui riguros examen-test făcut de marele filosof.

După câteva zile de la ocuparea ultimului post, al şaselea,  la înţeleptul cu pricina se prezintă un nou candidat, al şaptelea, acesta exprimându-şi dorinţa să ocupe un loc de însoţitor. Pentru a-i sugera că toate posturile au fost ocupate, marele gânditor fără rostească o vorbă, a luat un pahar cu apă şi l-a umplut ras, sugerând că dacă ar mai adăuga o picătură s-ar vărsa paharul. Cu alte cuvinte, nu mai poate primi pe nimeni, posturile de însoţitori fiind toate ocupate.

Atunci, ultimul candidat, un recunoscut înţelept în ţinuturile sale de baştină, a luat de jos o frunză uscată şi a pus-o peste apa din pahar. Cu toate că paharul a fost umplut până la refuz nu s-a vărsat nici un strop, frunza plutind deasupra apei. Cu alte cuvinte a sugerat, la rându-i, că pe lângă ceilalţi înţelepţi ar putea fi primit şi el, un biet muritor.

Văzând gestul inteligent al ultimului candidat, marele filozof l-a luat în grupul său de însoţitori.

Nu există post de televiziune sau cotidian care să nu aibă rubrici fixe, cum ar fi: Meteo, Sfatul medicului, Reţeta zilei, Curs valutar, Telefoane importante, Calendar Creştin. Toate rubricile sunt foarte apreciate de către telespectatori sau cititori. Dar, ca rubrica Horoscop nu cred că este o rubrică mai citită, mai ascultată, mai văzută, mai căutată. S-a observat că atunci când într-un cotidian se introduce această rubrică, în mod automat numărul cititorilor creşte. Aşadar, această rubrică este un factor important în audienţa postului tv sau a tirajul ziarului.

Problema este că Astrologia este socotită de unii o ştiinţă, o modalitate după care trebuie să-ţi orânduieşti viaţa în timp ce oamenii de ştiinţă socotesc Astrologia ca o pseudoştiinţă; Biserica Creştină nici nu o prea ia în seamă.

Este foarte greu să crezi că „întrucât Jupiter are ascendenţă în Saturn“, astăzi după-amiază „s-ar putea să te viziteze soacra, aşa că luaţi-vă măsurile de precauţie“, sau „dimineaţa e posibil să aveţi un accident de circulaţie chiar pe zebră“, sau „s-ar putea să primiţi o majorare la salariu“, sau…

De fapt horscopistele sunt nişte ghicitoare cu diplomă. Deosebirea e că în timp ce ghicitoarele fără ţâdulă operează cu ghiocul, cele cu diplomă operează cu planetele. Amândouă entităţile cu ghicitul au o bogată imaginaţie… Şi mulţi adepţi!

Normal că şi horoscopistele te înşeală ca nişte escroace, doar că ele te înşeală mental, în timp ce ţigăncile te înşeală material. Da-i totuna! Ceea ce nu-i place deloc Bisericii lui Iisus Hristos.

Nu întotdeauna frunza uscată îşi găseşte un suport credibil. Nu la oricine…

Recomandările redacției