Toate acestea s-au întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, după miezul nopții, autorii fiind doi bărbați care, în loc să își achiziționeze cele necesare dintr-un magazin specializat, aceștia și-au luat uneltele și au plecat la furat.

Astfel, un echipaj de jandarmerie aflat în serviciu a observat în incinta unei societăți comerciale fascicule luminoase asemănătoare celor create de o lanternă. Având în vedere faptul că societatea respectivă era închisă de mai multă vreme, iar la acea oră nu ar fi trebuit să fie nimeni în incintă, lucrurile păreau puțin dubioase, moment în care jandarmii au trecut la efectuarea verificărilor incintei ca să se asigure că nu e nimeni înăuntru.

După cercetarea mai multor încăperi, jandarmii au depistat sursa fasciculelor de lumină, respectiv lanternele folosite de doi bărbați. În momentul în care i-au descoperit, cei doi erau echipați cu haine de culoare închisă și mănuși, îmbrăcăminte specifică folosită de autorii unor jafuri pentru a nu fi deloc evidenți. Aceștia au fost descoperiți într-o hală în timp ce transportau mai multe bunuri, iar la vederea jandarmilor cei doi bărbați au luat-o la fugă. Din nefericire pentru ei, n-au fost suficient de rapizi și au sfârșit ca fiind imobilizați imediat după ce au luat-o la fugă.

În urma verificărilor efectuate, cele două persoane cu vârste de 29 respectiv 42 ani, au pătruns în incinta unei societăți comerciale aflate în conservare din mun. Arad, au demontat opt motoare electrice și mai multe componente ale unor benzi transportatoare cu intenția de a le sustrage. Bunurile erau aranjate la ieșirea din unitatea respectivă urmând a fi transportate.

Cei doi au fost prinși și urmează să fie pedepsiți întocmai pentru încercarea lor de a fura și pentru intrarea prin efracție.

Recomandările redacției