Valentin Tamaș, dat în urmărire generală pentru tentativă de omor, a fost găsit împușcat într-o pădure din apropierea satului său natal Șoimuș, iar lângă el avea o armă de vânătoare confecționată artizanal, motiv pentru care anchetatorii iau în calcul varianta sinuciderii. Cadavrul acestuia a fost găsit în stare avansată de putrefacție, marți după-masa, de polițiști. Valentin Tamaș a fugit, când să fie pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost condamnat, în 25 martie a.c., definitiv pentru tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept la opt ani de închisoare, după ce l-a împușcat pe paznicul de vânătoare Sorin Jiva.

La Curtea de Apel Timișoara, au fost pronunțate condamnările definitive în cazul pădurarului Sorin Jiva, care a fost împușcat în timp ce patrula în pădure la Brazii. Astfel, Valentin Tamaș condamnat în primă instanță la șase ani de închisoare pentru tentativă la infracțiune de omor, a „primit” opt ani de închisoare, în vreme ce Claudiu Bodea a primit o pedeapsă cu suspendare, mai exact „amânarea executării pedepsei” pe durata unui termen de supraveghere de doi ani, pentru mărturie mincinoasă. Călin Surda, al treilea inculpat din dosar, a scăpat doar cu confiscarea anumitor bunuri.

Efective lărgite ale forțelor de ordine au pornit în căutarea urmăritului național Tamaș Valentin, pe numele căruia magistrații Curții de Apel Timișoara au emis un mandat de executare a pedepseii închisorii de 8 ani cu executare. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase , Serviciului de Ordine Publică, Poliția orașului Sebiș, Sectiile rurale 9 Sebiș și 10 Gurahonț, cu sprijinul Jandarmeriei Sebiș au efectuat căutări în pădurile din zona Gurahonț, sălașuri, cabane, precum și în toate localitățile din zonă, însă nu l-au găsit.

Amintim că, în luna martie 2017, un pădurar a fost împușcat, de braconieri la Gurahonț. Acesta a fost atacat cu focuri de armă de două persoane, care l-au împușcat din față și din spate. Agresorii au reușit să fugă în pădure. Pădurarul Jiva a fost găsit cu răni în zona umărului și a piciorului, de săteni.

El a fost împuşcat, în timpul nopții, când se afla la serviciu, de braconierii pe care i-a prins că participau la o vânătoare ilegală. Totul s-a întâmplat pe raza comunei Brazii, într-o pădure care aparţine de Ocolul Silvic Gurahonţ. Pădurarul în vârstă de 44 de ani supraveghea zona a descoperit grupul de braconieri. Speriați că au fost prinși, aceștia au început să tragă în bărbat, nimerindu-l de mai multe ori, în zona toracică și în picior. Și mașina pădurarului a fost avariată de focurile de armă ale braconierilor. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Arad, de unde a fost transferat la Secţia Chirurgie a Spitalului Municipal Timişoara. Doi suspecți au fost reținuți, între care Valentin Tamaș a fost și arestat preventiv.

Recomandările redacției