SAMSUNGDramă la Arad, unde un bătrân şi câinele său de companie au pierit intoxicaţi cu fum. Aşa cum făcea de obicei pentru a se încălzi, omul a lăsat peste noapte un aparat de încălzire în priză. Se pare că un scurtcircuit electric a stat la baza tragediei. Fumul înnecăcios eliberat a fost fatal, iar bătrânul a murit. Acelaşi sfârşit l-a avut şi câinele său, un ciobănesc german, pe care omul îl lăsa să doarmă în casă pentru a-i ţine de urât.
Cel care şi-a dat seama că ceva nu este în regulă a fost chiar un vecin al bătrânului. A vrut să îi facă o vizită sâmbătă dimineaţă pentru că trebuia să discute ceva cu el. A bătut la uşă minute în şir dar nu a primit nici un răspuns. Şi-a dat seama că în interior s-a întâmplat ceva grav în momentul în care a simţit un mi­ros înţepător venind din casă. A anunţat pompierii care au sosit rapid la faţa locului. Deasemenea, în zonă a fost trimis şi echipajul SMURD. Din păcate însă, me­dicii nu au mai putut decât să constate decesul bătrânului. „Ne pare tare rău că s-a întâmplat una ca asta cu el, era un om tare bun şi cumsecade. Se tot plân­gea de singurătate pentru că acum doi ani i-a murit soţia. Am înţeles că s-a intoxicat cu fum dar e păcat că a avut aşa un sfârşit”, a spus un vecin din Cartierul Funcţionarilor.
De doi ani de zile, de când i-a murit soţia, bătrânul se plângea vecinilor de singurătate. Era vizitat de rude, dar seara când trebuia să închidă ochii îi era aproape doar câinele său, un ciobănesc german. Aşa s-a întâmplat acum iar cei doi au murit împreună.
Pompierii au constatat că focul a ars mocnit cel mai probabil toată noaptea. Fumul gros acoperise toată casa. Aceştia au aerisit bine locuinţa şi au făcut verifi­cări pentru a afla de unde a pornit incen­diul. „Detaşamentul Arad s-a depla­sat imediat în zonă cu o autospecială şi patru subofiţeri. La sosirea la locul intervenţiei, incendiul se manifesta într-o încăpere a imobilului. În locu­inţă a fost găsit un bărbat şi câinele său, decedaţi. Cel mai probabil, focul a pornit de la un scurtcircuit produs de un conductor electric neizolat”, a declarat căpitan George Pleşca, purtător de cuvânt al ISU Arad.
Trupul bătrânului a fost transportat la morgă pentru necropsie. Între timp, rudele au început pregătirile pentru a-l înmormânta creştineşte.

Recomandările redacției