Funcţionarii din mai multe primării arădene cer normă de hrană

0
465

Funcţionarii din mai multe primării arădene cer normă de hrană, precum şi alte beneficii. Este vorba de sindicaliştii membri ai sindicatelor afiliate Sindicatului din Administrația Publică Locală.

Această cerere a angajaților din administrație a fost expusă de funcționarii din administrația publică locală din județul Timiș şi agreată de primăriile din mai multe judeţe. Cererea a fost înaintată, iniţial, de reprezentanţii Primăriei Tomnatic din județul Timiș şi, ulterior, a primit şi sprijinul Sindicatului din Pri­măria Timişoara.

Funcţionarii spun că, salariul nu le permite întreținerea și hrănirea corespunzătoare și invocă faptul că, polițiștii locali, care sunt tot angajați ai primăriilor, beneficiază de normă de hrană. Mai mult decât atât, chiar acordarea acestui beneficiu polițiștilor locali, după ce, Guvernul a modificat modul de acordare a normei de hrană i-a revoltat pe funcționari.

Sindicaliştii au o serie de solicitări pentru Guvern. Una dintre revendicări este acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală – acolo unde resursele şi prevederile bugetare locale permit lucrul acesta. Prin această modificare legislativă se elimină discriminările ca din acelaşi buget local al unei instituţii, unii salariaţi primesc acest drept iar alţii nu.

De asemenea, funcţionarii vor vouchere de vacanţă. Se cere aliminarea Art. 138 din Legea dialogului social nr. 62/2011, dreptul la negociere colectivă şi aplicarea Legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din Fonduri publice în care valoarea de referinţă să fie 1=1250 Lei. Funcţionarii şi-ar dori şi remunerarea orelor suplimentare, premii şi salarii de merit.

Funcţionarii din mai multe primării arădene fac deja demersuri pentru acordarea normei de hrană transmiţând la nivel central solicitarea.Primăriile arădene care au transmis deja cereri sunt Pauliş, Seleuş, Şepreuş, Şicula, Şimand şi Ususău.

Sindicaliştii din administraţie au ameninţat în repetate rânduri cu declanşarea grevei generale dar nu au trecut la fapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.