Fundaţia Principesa Margareta a României anunţă selecţia bursierilor în cadrul proiectului “O meserie pentru viitor”, adresat tinerilor cu studii nefinalizate, care doresc sa înveţe o meserie şi să îşi găsească un loc de muncă.

Tinerii se pot înscrie la cursuri de calificare de scurtă durată, gratuite, cu scopul de a obţine un certificat profesional într-o meserie de actualitate.

Aceştia pot opta pentru cursuri precum: coafor stilist, cosmetician, technician masseur, coafor, ospătar, bucătar, optician, bijutier, mecanic auto, tinichigiu vopsitor auto, frizer, manichiurist – pedichiurist, stilist-protezist unghii, croitor, designer floral, electronist depanator aparate si echipamente pentru radio si TV. La finalul cursului, vor obţine un certificat profesional acreditat.

Cursurile se vor desfăşura în cadrul Colegiului UCECOM Spiru Haret. Programul “O meserie pentru viitor” este finanţat de Raiffeisen Leasing.

La aceste cursuri pot aplica tineri cu vârste cuprinse între 16 – 24 de ani, din Bucureşti sau Ilfov sau tneri cu un venit pe membru de familie mai mic de 1.000 lei. Data limita a depunerii aplicaţiilor: 12.09.2016.

Oferta adresată tinerilor care se înscriu la aceste cursuri cuprinde: Alegerea unui curs de calificare acreditat în domeniul în care aceştia sunt pasionaţi; Un certificat profesional într-o meserie cerută pe piaţa actuală a muncii; Asigurarea mesei de prânz la cantină pe perioada cursului; Oportunităţi de practică sau internship; Sprijin din partea psihologului şi asistentului social al Fundaţiei Principesa Margareta a României; Activităţi diverse educative şi de socializare sau de voluntariat; Consiliere privind redactarea unui CV şi prezentarea la interviul de anagajare.

Recomandările redacției