Furnicar pe litoralul românesc. Valul de îmbolnăviri nu sperie turiștii

0
354
desi numarul de teste pozitive Covid se apropie de 1000 pe zi, romanilor se pare ca nu le pasa. Acestia prefera relaxarea pe plaja decat distantarea sociala. In acest wend, plajele din mamaia si navodari au fost arhi pline, pe unele dintre ele reuseai cu greu sa te strecori printre sezloange si cerceafuri.

Valul de îmbolnăviri nu sperie deloc turiştii de pe Litoral. Distanţarea socială abia dacă atinge o jumătate de metru, iar vân­zătorii ambulanţi circulă nestinghe­riţi printre şezlonguri şi cearşafuri, scrie Click.
În timp ce numărul infectărilor cu COVID-19 creşte de la o zi la alta, pe litoralul nostru românilor nu le pasă de riscurile la care se supun şi ignoră toate recomandările autorităţilor. Şi în acest weekend, oamenii au stat la plajă unul lângă altul, în unele locuri aglomeraţia fiind mai ceva decât în anii precedenţi.
Dornici de relaxare şi de distracţie, turiştii de la malul Mării Negre şi-au învins frica de virus şi au petrecut aşa cum au vrut, nederanjaţi de autorităţi, cel puţin pe timpul zilei. În staţiunile Mamaia şi Năvodari, plaja era ca un furnicar. Nu numai în zona cearşafurilor distanţarea nu era respectată, ci şi şezlongurile erau foar­te apropiate unul de celălalt, astfel încât cu greu reuşeai să ajungi la malul apei. Unde, la fel ca şi pe ni­sip, oamenii erau unii lângă alţii, bucurân­du-se de apa caldă şi de vremea bună.
Temutul virus nu i-a speriat nici pe vân­zătorii ambulanţi, care au circulat nestin­ghe­riţi cu fel de fel de produse, de di­mi­neaţă până la lăsarea serii. Au încercat să le vândă turiştilor de la nelipsitul porumb fiert şi covrigi, până la colace, zmeie şi fructe de sezon. Bineînţeles, fără să ţină cont de nici o regulă sanitară de prevenire a răspândirii coronavirusului. Foarte puţini purtau mănuşi, protejându-se atât pe ei, cât şi pe cumpărători. Cât despre măşti, nici un comerciant de stradă nu s-a conformat.
De distracţie pe Litoralul românesc au avut parte şi cei mici. Atât în Mamaia, cât şi în Năvodari, plimbările cu poneii erau în centrul atenţiei copiilor. Unul dintre ei, alb cu pete maronii şi cu şaua pe el, îi atrăgea pe copii ca un magnet. Totul bineînţeles ca-n vremurile bune: fără mănuşi sau mască de protecţie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.