Cu „papucul” la furat de deșeuri.

Nici jafurile nu mai sunt ce au fost, dar nici comorile vizate de hoți nu mai au aceeași strălucire!

Practic, dacă urmărim imaginile următoare putem spune că valorile nu mai miros a bani, ci doar a gunoi și vechituri.

De aici și solicitarea mai neobișnuită transmisă de Primăria Comunei Tinca, în atenția Comisariatului Județean Bihor al Gărzii Naționale de Mediu, prin care ni se cere ajutorul pentru rezolvarea unui jaf atipic, în care autoritatea locală a rămas fără deșeurile colectate în cursa pentru titlul de campioană a curățeniei. Prin documentul amintit, primarul a sesizat faptul că toate deșeurile colectate selectiv de voluntari locali, în cadrul „Campionatului Bihorean al Curățeniei”, pe care le-au depozitat într-o zonă supravegheată video, au fost furate de niște cetățeni, iar toată acțiunea a fost înregistrată de camerele video.

Azi, imaginile au fost văzute de comisarii GNM CJ Bihor, de polițiștii și de reprezentanții unității administrativ-teritoriale Tinca și cu ajutorul lor au fost identificate două persoane care au încărcat într-un autoturism Dacia „papuc” circa 40 de saci cu deșeurile colectate de primărie și două corpuri de mobilier uzat.

„Proprietarul autoturismului este un pensionar în vârstă de 65 de ani, care locuiește temporar în localitatea Tinca împreună cu partenera sa. Ambii au recunoscut că au încărcat în autoturim sacii cu deșeuri și că i-au transportat la domiciliul lor, pentru a căuta în ei doze metalice și alte deșeuri metalice și pentru că le-au plăcut și canapeaua, și fotoliul le-au luat și pe acelea. Spun însă că după ce și-au selectat dozele din saci ar fi dus sacii, precum și mobilierul înapoi la platformă.

Pentru că, spre deosebire de canapea și fotoliu, sacii returnați nu apar în filmări, verificările vor continua, pe plan local”, spun cei de la Garda de Mediu Bihor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției