Vântul puternic de duminică a făcut ravagii în județul nostru, deși pagubele nu au fost atât de însemnate ca dezastrul produs de furtuna din luna septembrie. Din fericire, până acum, nu au existat nici victime. Rafalele puternice au reușit să doboare, duminică, în jurul orei 15.00, un zid de pe strada 6 Vânători, care aparținea fostei fabrici IMAR. Niciun pieton nu trecea pe trotuar în momentul prăbușirii zidului. Avertizările de cod galben și portocaliu au fost prelungite până în data de 30.10.2017, ora 23.00.

„Având în vedere informarea meteorologică de cod galben în toată țara și portocaliu în zona de munte, Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea, a convocat duminică, la ora 09:00, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad, în ședință extraordinară, pentru stabilirea măsurilor în vederea gestionării eventualelor situații de urgență. Fenomenele meteorologice vizate sunt: intensificari temporare ale vântului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare la munte, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru, vânt tare, ninsori viscolite, strat consistent de zăpadă. Ca măsuri preventive, în data de 28.10.2017 a dispus convocarea în ședințe extraordinare a Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență aflate sub incidența codului portocaliu meteorologic (28 de unități administrativ-teritoriale)„, au transmis reprezentanții Prefecturii Arad. De asemenea, s-a dispus instituirea serviciului de permanență la toate primăriile județului Arad, pe perioada codului galben și portocaliu, din 29.10.2017, ora 10:00, până în data de 30.10.2017, ora 23:00. Conform INM, a prezentat intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală în general între 55 și 65 de km/h, iar local, peste 75 de km/h. De asemenea, s-a activat grupa operativă a ISU ARAD și Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției.

În același context, Enel-Distribuție Banat informează că avariile înregistrate în unele localități din județul Arad, care au afectat clienții casnici, au fost remediate, cu ajutorul a zece echipe de intervenție, până duminică seara la ora 23.30. S-au înregistrat avarii: în zona Chișineu-Criș (Sintea Mare, Mișca, Chișineu-Criș – parțial) – 620 de clienți, timp de 225 de minute; zona (parțial) localităților Semlac, Șeitin, Peregu Mare – cca 1000 clienți, pentru 110 minute; zona localităților Turnu, Iratoș (parțial) – cca 550 clienți, pentru 225 de minute; zona localităților Șagu (parțial) și Fântânele (parțial) – cca 620 de clienți, pentru 153 de minute; zona localității Iratoș (parțial) – cca 680 de clienți, timp de 337 minute; zona localităților Săvârșin, Vărădia de Mureș, Petriș, Bata, Birchiș – cca 3800 clienți, pentru 30 de minute; zona localităților Buteni (parțial), Chisindia, Almaș, Dieci, Joia Mare, Revetiș – Roșia, cca 3900 clienți, între 5 minute și 50 de minute; zona localităților Peregu-Mare, Sederhat, Pecica (parțial), cca 140 de clienți, timp de 38 minute.

Recomandările redacției