Circulaţia trenurilor a fost serios afectată, zilele acestea, de fenomenele meteo şi de arborii căzuţi pe calea ferată. Printre rutele afectate se numără și Conop-Milova.
Ieri, la orele dimineții, circulaţia feroviară între staţiile Timişu de Sus-Predeal se desfăşura doar pe firul II, firul I fiind închis pentru remedierea deranjamentelor produse la linia de contact, în cursul nopţii de 13 spre 14 iunie, de copacii prăbuşiţi de pe versanţi pe calea ferată. „Circulația feroviară între Timişu de Sus şi Predeal a fost închisă miercuri noapte pe ambele fire, în
intervalul orar 20.51-22.15, după ce șapte arbori care s-au prăbuşit de pe versanţi direct pe calea ferată au rupt firul de contact şi au întrerupt alimentarea cu energie electrică, ceea ce a făcut imposibilă continuarea circulaţiei trenurilor, cu locomotive electrice, pe ambele sensuri. Echipele feroviare au intervenit operativ cu utilaje pentru tăiere şi îndepărtarea arborilor, astfel încât trenurile staţionate să poată tranzita zona, pe firul I, tractate de o a doua locomotivă (Diesel), iar personalul feroviar să poată acţiona în con­tinuare pe firul II, pentru reparaţiile necesare la linia de contact şi repunerea ei sub tensiune”, susțin reprezentanții CFR. De menționat că, începând cu ora 07.12 circulaţia trenurilor s-a reluat în condiţii normale pe firul II (cu locomotive electrice), iar echipele de intervenţie acţionau şi pentru remedierea în totalitate a deranjamentelor la linia de contact de pe firul I. „Avariile produse la componentele infrastructurii feroviare de arbori prăbuşiți de pe versanţi pe calea ferată între Timişu de Sus şi Predeal au avut impact direct asupra circulaţiei trenurilor, fiind afectate opt trenuri de călători care au înregistrat o întârziere totală la destinaţie de 1.252 de minute. Menţionăm totodată că deranja­- mente similare produse de fenomenele meteo deosebit de violente şi de copacii căzuţi direct pe liniile de calea ferată, cu afectarea traficului feroviar atât în cursul zilei de 13 iunie, dar şi în timpul nopţii de 13 spre 14 iunie, s-au înregistrat şi pe raza regionalelor – Craiova şi Timişoara – unde alte opt trenuri de călători, care tranzitau zonele Câineni – Cornet, Conop-Milova şi Simeria Triaj – Simeria – Bretea Streiului au înregistrat întârzieri totale de 1015 de minute, la sosirea în staţiile de destinaţie”, mai susțin ceferiștii.
În încheiere mai trebuie spus că reprezentanții CFR SA recomandă publicului călător ca în această perioadă, când sunt anunţate fenomene meteo nefavorabile, să solicite telefonic operatorilor de transport feroviar, înainte de efectuarea călătoriei, informaţii despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în traficul feroviar. (G.A.)

Recomandările redacției