Județul Arad a fost sub avertizare de cod roșu de furtună, în această seară, timp de aproximativ o oră. Însă a fost suficient pentru ca ploaia puternică și rafalele de vânt să producă mai multe pagube, asta în condițiile în care vântul a bătut cu peste 110 km/h.

Mai mulți copaci au fost smulși de rafalele puternice de vânt, iar în unele zone au căzut pe carosabil, blocând circulația. Pe drumul ce leagă localitățile Ineu și Bocsig un copac s-a prăbușit pe șosea, astfel că mulți șoferi s-au întors din drum. Întreg județul Arad a fost afectat de condițiile meteo extreme, mesajul Ro-Altert fiind transmis în nu mai puțin de 32 de unități administrativ teritoriale. În unele zone, a căzut grindină, iar asupra municipiului Arad s-a abătut o furtună puternică, ce a terorizat arădenii la ceas de seară.

Mai multe curți și gospodării atât din municipiu cât și din județ au fost inundate de ploi. În orașul Pecica, apa a pătruns în curți și subsoluri, astfel că a fost solicitată intervenția pompierilor.

Recomandările redacției