Furtuna Imogen a maturat coasta sudică a Marii Britanii. Valurile au ajuns la 19 metri, iar rafale de vânt au atins 160 de kilometri pe oră. 15.000 de locuinţe au rămas fără electricitate, circulaţia trenurilor şi feriboturilor a fost dată peste cap, iar o persoană este dată dispărută. Este a doua furtună care afectează Marea Britanie în interval de câteva zile, citează Digi24.

Duncan Kennedy, corespondent BBC: „Sunt la Barton on Sea, lângă Bournemouth, şi, după cum vedeţi, valurile năvălesc peste noi. Vântul care bate cu 145 de kilometri pe oră, vântul ne dă jos, e greu să stai în picioare.”

Coastele au fost măturate de valuri uriaşe, pe care meteorologii le-au descris drept „fenomenale”. În unele zone, valurile au atins 19 metri, cu cinci metri mai înalte decât cele mai mari măsurate vreodată pe coasta britanică. Copaci au fost doborâţi de vântul puternic, blocând oamenii în propriile case. La Bristol, ramurile au trecut prin tavanul şi pereţii unei case.

În Cornwall, copacii căzuţi pe şine au întrerupt circulaţia trenurilor, iar o şosea a fost blocată de un camion răsturnat de vânt. Şcolile din regiune au fost şi ele închise din cauza penelor de curent şi a pagubelor provocate de furtună. Vântul a slăbit treptat spre seară, dar meteorologii spun că valuri mari vor mai lovi coastele câteva zile.

Recomandările redacției