Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale l-au reţinut pe A. Adrian, un tânăr de 23 de ani care a sustras dintr-un autoturism suma de 6.000 de lei. Bărbatul a sustras suma de bani după ce a spart geamul unui Opel Corsa parcat pe B-dul Revoluţiei.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar tânărul a fost reţinut şi prezentat magistraţilor Judecătoriei Arad, cu propunerea de arestare preventivă. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzaţia de furt calificat.
Pentru a preveni furturile, Inspecto­ratul Judeţean de Poliție Arad recomandă un plus de vigilenţă din partea posesorilor de autovehicule care parchează adesea în locuri nepăzite,  neamenajate şi neiluminate sau le părăsesc pe termen lung, din cauza unor defecţiuni,  în locuri de unde pot fi tractate şi dezmembrate. Posesorii sunt îndemnaţi la prudenţă în contactul cu persoane necunoscute. A se evita, de asemenea, expunerea poşetelor, borsetelor şi genţilor de orice tip, a aparaturii electronice sau a portofelelor şi abandonarea documentelor sau obiectelor de valoare, în general.
Ideală este contactarea firmelor specializate în comercializarea şi instalarea sistemelor de alarmă, antifurt. În lipsa acestora, un sistem de blocare al uşilor cu chei neconvenţionale este binevenit.
(S.G.)

Recomandările redacției