Gabriel Bitan își dorește să fie următorul deținător al recordului național de seniori la săritura în lungime

0
192

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber.
Federația Română de Atletism a dat startul unui proiect denumit „CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”. Proiectul își propune să scoată la lumină atleții care în ciuda condițiilor grele de pregătire provocate de pandemie au reușit totuși să obțină rezultate excelente, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj-Napoca.
Unul dintre sportivii acestui proiect este Gabriel Bitan, campion național la lungime, la tineret și seniori, atât în sală, cât și în aer liber.
„– Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
– Anul 2020 l-aș descrie ca fiind unul atipic, în primul rând. Să încerci să îți planifici
antrenamentele într-un sezon în care majoritatea competițiilor sunt anulate sau, în cel mai bun caz incerte, este destul de dificil și de neplăcut pentru cuplul sportiv-antrenor. Din fericire, am arătat că ne-am descurcat destul de bine chiar și în condițiile date.
– Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să câștigi titlul de campion național la lungime, atât în sală, cât și în aer liber, la tineret și seniori. Care a fost cheia succesului?
– Cheia succesului consider că a fost seriozitatea şi determinarea cu care am abordat ambele sezoane din acest an, în special cel de vară când am observat tendința altora de a reduce turația motoarelor în pregătire. Eu am mers pe principiul că pregătirea trebuie făcută cât de mult posibil conform planului iniţial.
– Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
– Pandemia de coronavirus m-a afectat la început, întrucât erau prea multe schimbări de la zi la zi. Teama celor din jurul meu a creat o atmosferă tensionată și pentru mine. Dar am reușit să depășesc acele momente.
– Ce îți propui pentru acest an?
– Fiind primul an de seniorat, mi-ar plăcea să „îl onorez” cu cele dintâi sărituri de peste opt metri. În sezonul de sală vreau să îmi îndeplinesc baremul pentru Campionatul European de la Torun, iar pentru cel în aer liber toată concentrarea mea va fi către calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
– Care este marele tău vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
– Marele meu vis este să fiu următorul deținător al recordului național de seniori la săritura în lungime. O asemenea performanță va înseamna întotdeauna o finală mondială sau olimpică, dar și podiumul european. Pentru acest vis îmi voi dedica în continuare timpul și atenția strict către atletism“, sunt întrebările la care atletul a răspuns pentru FRA.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.