Gabriel Selischi preia funcţia de director de Explorare şi Producţie la OMV Petrom, din 1 septembrie 2013

0
305

Gabriel Selischi a fost numit în funcţia de membru al Directoratului Petrom responsabil cu activitatea de Explorare şi Producţie, începând cu 1 septembrie 2013, ca urmare a preluării de către Johann Pleininger a unei noi funcţii în cadrul grupului, informează compania.

Johann Pleininger va ocupa o nouă funcţie, de vice-preşedinte senior pentru Regiunea Europeană Centrală şi de Est (CEE) în cadrul diviziei E&P a OMV. În această nouă funcţie, va fi responsabil pentru E&P în Austria şi E&P OMV Petrom, incluzând activităţile din Marea Neagră.

Gabriel Selischi a fost numit membru al Directoratului, începând cu data de 1 septembrie 2013, pentru perioada rămasă din mandatul lui Johann Pleininger, respectiv până la data de 17 aprilie 2015.

Johan Pleininger şi Gabriel Selischi vor continua să lucreze împreună pentru a asigura o bună tranziţie în România, sprijinind în acelaşi timp echipa E&P OMV Petrom în atingerea ambiţioaselor sale obiective strategice de afaceri.

Gabriel Selischi (45 de ani) a studiat ingineria la Institutul Politehnic Bucureşti. Şi-a terminat studiile în Franţa, unde în anul 1994 a absolvit un masterat acordat de către patru şcoli de prestigiu. A activat ca senior manager la Schlumberger şi ca director în cadrul Gemini Consulting. A activat ca manager de program pentru integrarea post fuziune a unei importante companii petroliere în nouă ţări din Europa. În 2006 s-a alăturat echipei OMV Petrom E&P, unde a ocupat funcţia de director Strategie, Proiecte & Inginerie şi recent ca director al Unităţii de Afaceri Zone de Producţie Interne.

Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Gaze şi Energie, Rafinare şi Marketing. Grupul şi-a consolidat poziţia pe piaţa petrolieră din Europa de Sud-Est în urma unui amplu proces de modernizare şi eficientizare, pentru a cărui implementare au fost realizate investiţii de peste 8,8 miliarde de euro în ultimii opt ani.

La sfârşitul anului 2012, Grupul exploata în România şi Kazahstan rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 775 milioane de barili echivalent petrol (750 milioane barili echivalent petrol în România). Cu o capacitate nominală anuală de rafinare de 4,2 milioane tone, Petrom este prezent pe piaţa distribuţiei de produse petroliere din România, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, prin intermediul unei reţele de circa 800 staţii, operate sub două branduri, Petrom şi OMV. Activitatea de comercializare produse petroliere în România se desfăşoară prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este deţinută în totalitate de OMV Petrom.

Pentru dezvoltarea sa sustenabilă, Petrom a extins lanţul valoric al gazelor prin abordarea pieţei de electricitate. În acest context, Petrom a început operaţiunile comerciale la centrala electrică pe gaze de 860 MW de la Brazi şi la parcul eolian Dorobanţu, cu o capacitate de 45 MW.

OMV, una din cele mai mari companii industriale publice din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.