SONY DSCProcesul intentat de Gabriela Ţârle Ministrerului Sănătăţii continuă. Fosta directoare a Direcţiei de Sănătate Publică Arad a contestat în instanţă ordinul prin care a fost schimbată din funcţie. Conform site-ului Curţii de Apel Timişoara, pe 10 iunie a fost înregistrat dosarul cu numărul 607/59/2013, având ca obiect anulare act administrativ. Judecătorii de la Timi­şoara şi-au declinat însă competenţa, în favoarea Tribunalului Arad. Aici, primul termen a fost stabilit pentru data de 29 august.
Conflict de interese
Gabriela Ţârle a fost suspendată de la conducerea DSP în luna martie, din cauza raportului Agenţiei Naţionale de Integritate care a cerut Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara să o cerceteze pentru un posibil conflict de interese; dar şi a rapoartelor întocmite de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi de Direcţia Generală Resurse Umane şi Certificare. După cum vă informam la vremea respectivă în ordin se arata că „se constată suspendarea de drept a raportului de serviciu a domnei doctor Ţârle Gabriela Mărioara, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.” Asta, după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese de către Gabriela Ţârle. Inspectorii ANI susţin că există indicii referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 din Codul Penal al României, întrucât pe perioada exercitării funcţiei publice de conducere a Direcţiei de Sănătate Publică Arad, aceasta a încheiat un contract de asistenţă juridică cu „Cabinet de avocat Codrin Mihai Ghiţă”, pe o perioadă de 12 luni, începând cu 5 septembrie 2012, realizându-se astfel un folos material pentru cabinetul de avocatură, în valoare de 2.657 lei pe lună. Anterior acestei perioade, între 12 octombrie 2010 şi 17 noiembrie 2011, Gabriela Ţârle a încheiat, în calitate de persoană fizică, patru contracte de asistenţă şi reprezentare juridică cu acelaşi cabinet de avocatură, în valoare de 9.500 Lei. Mai mult, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara anunţa că procurorii au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a Gabrielei Ţârle. Un prim termen în proces a avut loc pe 10 aprilie, cauza amânându-se de mai multe ori. Următorul termen a fost stabilit pentru 11 septembrie. „Direcţia de Sănătate Publică s-a constituit parte civilă în acest proces”, a declarat dr. Laura Nicolescu, directoarea DSP Arad.
Notă mică
O eventuală reîntoarcere a Gabrielei Ţârle nu este văzută cu ochi buni de angajaţii DSP, cu care aceasta a avut numeroase conflicte de-a lungul timpului.  De altfel, din informaţiile noastre, aceasta ar fi primit o notă mică la evaluarea la care a fost supusă de conducerea ministerului, astfel încât şansele să fie repusă în funcţie sunt reduse. Contactată telefonic, fosta directoare a refuzat orice dialog, închizând pur şi simplu telefonul.

 • eugen spune:

  AlethinonAlethinon  
  Ce dragut !!!!  Ce fel; de minte poate sa aibe o persoana, care  se ocupa de sanatatea publica, ca sa scrie comentarii atat de macabre ???

  • alfa si omega spune:

   AlethinonAlethinon  
   Este o onoare pentru institutia judetului si pentru noi muritorii sa ne reprezinte  o persoana atat de culta, care se vede ca a facut scoala in viteza, probabil pe banii parintilor, si care foloseste cuvinte  ca „sti”, „fi” ,”vi”  trantite in text, acolo unde e necesara  cratima tu scrii „tinete bine”, sigur ai nevoie de un consilier care sa-ti corecteze textele ( poate cunosti un elev din ciclul primar- clasele I-IV, daca nu stii) inainte de a te face de ras pe tine si institutia  de care iti bati joc.
   Se pare ca in postul pe care il ocupi nu e necesara limba romana ( sau DSP-ul foloseste  doar limba maghiara?), nici cazier, si dupa cum se vede ai timp berechet sa scrii comentarii de ore intregi in timpul programului de lucru.
   Inseamna ca  actualul director este prea ocupat cu reabilitarea numelui institutiei patat de dementa Tarle, si nu are timp sa -si cunoasca subalternii… sau este la curent cu grupul complotist despre care vorbesti , cel care se ocupa de surprize si amenintari ?

   I

  • alfa si omega spune:

   Ai dreptate  „alfa si omega”

 • LUCIFER te asteapta spune:

  AlethinonAlethinon  
  Da  iubita…ai dreptate…roata se invarte…fiecare primeste   inzecit/ insutit/ inmiit,   in functie de cat e de corect si generos  „gandurile bune” si  ” pupaturile dulci”  cu care ii tratteaza pe ceilalti. Esti tare grobiana … ar fi de preferat sa-ti fiu prietena, nu dusman.  Sa avem SUCCESURI multe !

 • Dura lex sed lex spune:

  Trebuie sa fii tare anesteziat crezand ca Ministerul Sanatatii  continua sa se compromita cu o directoare incompatibila si cu cazier ai carei subalterni de incredere sunt incompatibili si cercetati penal. Mai vorbesti de surprize oferite si de sfarsitul lumii cand  el a si sosit deja  pe strada Florilor??? Nu ai observat ca ” Lucifer te asteapta ” ?  Sa vezi ce surprize ai deja pregatite….ai pus botul la provocarile lui,  e greu de gasit un avocat care sa-ti  suspende  sentinta ..stii ca  legile  nescrise si nevazute  nu le poti fenta …gandeste, caieste-te , fa matanii, fii corect/a  poate reusesti sa-ti  salvezi macar familia…   Doamne Ajuta !

 • alfa si omega spune:

  AlethinonAlethinon 
  Ai grija draguto, cuvintele figurate sau nu, se materializeaza, si ceea ce trimiti se intoarce inapoi multiplicat…se vede de la o posta ca sunteti  un grup ” binevoitor”  in acea institutie , care doriti ca adevarul sa iasa la iveala…atunci cand se va  intampla sper sa nu regretati  si sa nu va afecteze …se intelege ca sunteti fara pacat si tintiti doar pentru adevar , binele public si in loc de pietre, voi aruncati cu paine . Puteti dormi linistiti, dupa lege, si binele se intoarce …va pregatiti un viitor  linistit  voua si familiilor voastre.

 • alfa si omega spune:

  deleted_19010719_doreldragos

 • Parerea mea spune:

  AlethinonAlethinon 
   Pacat de tara, judet si oras! Suntem o colonie a UE, INDUSTRIE NU AVEM, ARMATA NU AVEM, iar institutiile statului au ajuns pe mana unor @AlethinonAlethinon care doar au auzit ca in Romania se vorbeste limba romana, dar care nu fac altceva decat sa constituie grupuri de interese, care cu ajutorul presei sa le impuna vointa (a se citi puterea) in detrimentul cetatenilor (in Romania institutiile statului nu ne considera contribuabili). Oare pana cand? Mai exista in tara asta Minister Public, Politie, dreptate?

 • jr spune:

  AlethinonAlethinon

 • bafta spune:

  AlethinonAlethinon  
  E
  bine ca te-ai hotarat sa intrerupi jocul de-a ” alfa si omega”, 
  terminand cu aceste predici/ amenintari/ comentarii  mincinoase   pe
  care de la inceput , tu” alfa”  le-ai initiat.,Nu cred ca mai intelege 
  cineva ce se comenteaza aici … esti cand ” alfa si omega”  si te critici  ca nu stii sa scrii si ca directorul te tine in brate  cand  AlethinonAlethinon 
  avocatul celor multi si oropsiti de la dsp (care  te apreciaza si sunt
  tare mandri  de tine, vazand cum te dai in spectacol in viata si in
  ziare online). 
  Crezi  ca ai valoare, inestimabila, daca  ti-ai
  creat  doua personaje  ca sa  te „amuzi”  si sa te contrazici  in
  comentarii. ?  Esti tare !Urmeaza un film, asa-i?  In care vei fi in
  continuare atat regizorul, cat si actorul, (bolnavi amandoi, in
  realitate) ,Stii foarte bine la cine ar fi bine sa apelezi, te citez:  ”
  sunt semne clare de anormalitate, recomandarea este de a „vizita” un
  specialist, fiecare in functie de afectiunea pe care banuieste c-o are –
  preot, psiholog, psihiatru, etc”  Cum ziceai chiar tu  totul se
  intoarce, ce-ti dai, tie iti dai. Joci bine, sa stii ! Bafta multa !

 • bafta spune:

  AlethinonAlethinon

 • te faci de ras spune:

  AlethinonAlethinon 
    Ne faci  limba romana  de rusine repetand obsesiv  „te pup si te-nbratisez!.” ,  „nu mai jignit”, „sar scrie”, „tinete bine”, „s-ai parte de lumina”, ( mai citeste si despre exceptiile privind virgula inainte de „si”) …prea multe sa fie simple gresesi …sunt carente grave ..” daca taceai filozof ramaneai”!

 • te faci de ras spune:

  AlethinonAlethinon

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției