Gafencu, la a 12-a victorie la profesioniști: Congolezul Masudi a scăpat de KO la Dynamite Fighting Show!

0
509

Sala Sporturilor Victoria din orașul nostru a fost neîncăpătoare joi seară, pentru a 7-a ediție a galei Dynamite Fighting Show, organizată de Cătălin Moroșanu. Au fost zece meciuri interesante, pe muchie de cuțit, dar arădenii au stat cu sufletul la gură pentru Eduard Gafencu.

În penultimul duel al serii, la categoria semigrea, sportivul pregătit de Ruben Stoia și „Pantera” Tănăsie, l-a chinuit serios pe belgianul de origine congoleză, Benjamin Masudi. Campionul Beneluxului și-a luat un picior în plină figură încă din prima repriză, a sângerat la cap, dar avea să continue disputa. Edi i-a aplicat și alte lovituri puternice, între care și un spectaculos „tornado”, dar adversarul său a rămas pe picioare până la ultimul gong. Evident, decizia unanimă a arbitrilor a fost în favoarea fighterului arădean de 27 de ani, care bifează cea dea 12-a victorie la profesioniști, de la revenirea în ring. Opt dintre acestea au fost obținute înainte de termen, principalul merit al lui Masudi în această seară fiind evitarea KO-ului.

În primul rând vreau mulțumesc familiei mele, pentru tot sprijinul și toată iubirea pe care mi-o oferă, mă bucur de fiecare dată când reușesc să îi fac mândri. Mulțumesc antrenorului meu Ruben Stoia și antrenorului meu secund Sorin Tănasie pentru devotamentul lor în pregătirea mea, de asemena staff-ului meu, tatăl meu iubit, fratele meu Denis, Vali, Sergiu, prietenului meu Gabi care a venit de la Craiova să îmi urmărească lupta live! V-am promis că împreună vom face o seară magică, ați fost minunați, vă mulțumesc tuturor celor din sală și celor care s-au uitat live pe Pro X, fost mesajul postat de Gafencu pe contul personal de Facebook.

Tot la puncte l-a bătut și Marius Munteanu, sportiv sătmărean adoptat de Arad și de NRG Fight Club, pe Marocanul Mohamed Seddik. Sportivul străin cântărește 116 kilograme, e stabilit în Olanda și avea 20 de victorii și 7 înfrângeri înainte ca Munteanu să-l răpună.

În main eventul serii, Goliat și-a luat revanșa în fața lui David prin decizie unanimă a arbitrilor. Pe reguli de MMA, Tolea Ciumac a fost mai bun decât Florin „Rambo” Lambagiu, care a fost „proiectat” deseori la podea, de unde, însă, s-a ridicat de fiecare dată. Și aici am avut parte de un duel de anduranță, cei doi sportivi terminând istoviți meciul. La 45 de ani, Ciumac egalează la 1 duelul personal cu Lambagiu, cei doi urmând – probabil – să se mai bată dar în alt stil.

De menționat este faptul că românii au ținut piept tuturor străinilor, unii învingând chiar prin knokout. În primul meci al galei s-a luptat și Alexandru Ianțoc, un promițător fighter arădean susținut de Ruben Stoia și Edi Gafencu. Iată și istoria pe scurt a celor zece meciuri, cu mențiunea că sportivii subliniați au ieșit câștigători: 

Andrei Șumfălean – Alexandru Ianțoc 

Cristian Mincu- Mihai Cîrstea 

Florin Ivănoaie- Ionuț Alin Iancu (K.O)

Gabor Meszlenyi – Bogdan Năstase

Lukas Maxa-  Corneliu Lascăr (K.O)

Eugen Mailat- Ștefan Lătescu (K.O)

Zahid Zairov- Daniel Corbeanu 

Mohamed Seddik- Marius Munteanu 

Benjamin Masudi- Eduard Gafencu

Tolea Ciumac – Florin Lambagiu

Călin Mnerie

Rüben Onișor

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.