Finalul aventurii arădeanului Andrei Gag la Rio a fost unul trist. Cu 20,40 metri Gag a fost al 13-lea, primul sub linia finaliş­tilor, şi datorită faptului că a renunţat la prima încercare, deşi era una care l-ar fi propulsat în ultimul act.
„Sunt foarte dezamăgit, m-am pregătit bine pentru această competiţie, eram bucuros că sunt aici. Ştiam că mă pot califica în finală, dar presiunea concursului a fost mare, iar lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul. Dar, cu toate astea, trebuia să dau baremul fără probleme. Mer­gem mai departe, fiecare concurs ne învaţă să fim mai tari, sperăm mult mai mult în vii­tor. Fizic am fost OK, în ultima perioadă a fost bine. Am 4 ani de aşteptat, sper să am un cuvânt greu de spus la Tokyo. La propba asta de aruncare a greutăţii, maturitatea o atingi după 30 de ani. Eu am 26 …”, a spus petru prosport.ro, Andrei Gag.
Primul său antrenor, Traian Magheru încerca să fie totuşi mai împăciuitor: „De data asta nu a avut noroc. Dacă prindea finala era un lucru extraordinar. Şi era posibil. Iar acolo se pu­tea un rezultat mai bun”, a sus profesorul de numele căruia se leagă performanţe ale atletismului arădean.

Recomandările redacției