rusuAtleţii arădeni Raul Rusu şi Andrei Gag au început în forţă acest an. Cei doi „internaţionali” ai CSM-ului au susţinut în această lună, alături de lotul naţional, un stagiu de pregătire de la Slănic Prahova. Rusu şi Gag se pregătesc pentru Campionatele Naţionale de aruncări lungi, întrecere programată la sfârşitul lunii viitoare şi pentru Cupa Europei, eveniment care va avea loc la începutul lunii martie în Spania.
„Primele două concursuri importante sunt naţionalele de aruncări lungi, unde obiectivul este locul întâi pentru ambii sportivi şi Cupa Europei, la care Gag poate urca chiar pe podium, în timp ce Rusu, care încă mai are doi ani de juniorat, îşi propune un loc cât mai bun, poate chiar o calificare în finală”, a afirmat antrenorul Constantin Miclea.
Andrei Gag a debutat deja în sezonul de sală, unde a conurat în proba de aruncare a greutăţii. Atletul de la CSM Arad s-a clasat pe locul doi la grand prix-ul din Capitală, cu un rezultat de peste 15 metri. Gag este multiplu medaliat naţional la greutate şi disc, în timp ce Rusu se poate lăuda cu aceleaşi performanţe, dar în proba de aruncare a suliţei, unde este şi campion balcanic.

Recomandările redacției