GAL-ul „Lunca Mureșului de Jos” a selectat 1,8 milioane de euro, anul acesta

0
298

galGrupul de Acţiune Locală „Lunca Mureşului de Jos” din Pecica a reuşit să selecteze pe proiecte 75 la sută din bugetul disponibil, adică peste 1,82 milioane de euro.
În cadrul Simpozionului GAL „Lunca Mureșului de Jos”, Ilie Cheşa, președintele GAL a prezentat activitatea asociaţiei şi o situaţie referitoare la sumele care sunt disponibile în acest moment şi valoarea proiectelor contractate, ori aflate în selectie. „Nu a fost un an uşor pentru mediul privat și public dar membrii sunt din ce în ce mai activi, iar GAL «Lunca Mureşului de Jos» a devenit tot mai cunoscut în judeţul Arad datorită seriozităţii şi activităţii sale. Conceptul de «grup de acţiune locală» nu mai este o necunoscută şi oamenii au înţeles ceea ce încercăm noi să facem”, declară directorul executiv inginer, Mari­nela Petran. Reprezentanţii Grupului de Acţiune Locală „Lunca Mureşului de Jos” spun că, în 2013 a reuşit să selecteze 75,54 la sută, însemnând 1.822.543 euro din bugetul alocat, rămânând cu o sumă disponibilă de 622.457 de euro.
În decursul acestui an, GAL-ul cu sediul în Pecica a avut patru des­chideri de sesiuni pentru depunerea proiec­telor, cu un număr total de 47 de pro­iecte depuse, dintre care zece au fost contractate, nouă au fost retrase sau neconforme, 20 depuse la OJAPDRP, iar opt proiecte se află la sediul GAL.
GAL-ul are în componenţă un număr de 87 de membri, din care 20 de instituţii publice şi 67 de parteneri reprezentând mediul privat: întreprinderi familiale, SRL-uri, ONG-uri şi asociaţii agricole.
Acesta cuprinde 15 UAT-uri din care 12 comune, un oraş (Pecica) din judeţul Arad, şi două comune din judeţul Timiş, cu o populaţie totală de aproape 70.000 de locuitori şi o suprafaţă de peste 1.300 de hectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.