Păi chiar că are cu ce se lăuda primarul Cristian Feieș, edilul orașului Sebiș. Într-adevăr și-a făcut o echipă bună, cu care se mândrește. Dar să știți că nu este suficient să ai o echipă bună, căci în funcție de echipă trebuie să mergi cu proiecte, cu propuneri. Astea toate trebuie să plece de la primar. La Sebiș nu se pune problema, toate merg ca pe roate. Parcă am mai spus că dacă treci astăzi prin Sebiș și te întorci după 3-4 zile, vezi că s-a umblat la ceva. Asta dovedește că se muncește în permanență, nu ca în alte orașe, care lasă de dorit, de parcă ar fi pustii. Săptămâna trecută, mai precis sâmbătă, am trecut pe la sediul primăriei. A fost o întâlnire organizată cu ocazia unui spectacol de Operă, aflat la ediția a doua. Sala a fost plină, dar desigur că s-au respectat condițiile prevăzute de lege, privind pandemia de Covid-19. Un concert de operă al cărui protagoniști au fost Cosmin Ifrim, Geani Brad, Iulia Merca, Nicoleta Brola, Gelu Dobrea, Andres Groza, acompaniați de Orchestra Adagio. Artiști care cu această ocazie au putut cânta în fața familiilor și prietenilor, toți având rădăcini în zona noastră.

Publicul a aplaudat în ropote prestația artiștilor, demni de a participa la o gală de operă. Este un semn clar că publicul a ținut neapărat să mai iasă la câte un eveniment. Oricum nu s-a mai întâmplat demult, date fiind restricțiile sanitare, deci inițiativa edilului este una lăudabilă.

Înainte de a merge la spectacol am fost la o documentare cu tânărul și ambițiosul primar Cristian Feieș, în zona care este păstorită de dumnealui. Nu mi-a venit să cred ce a putut realiza tânărul primar al orașului de pe Criș.

Domnule primar ne-ați putea spune ce realizări aveți acum, la aproape un an de la alegeri?

– Da, cu tot dragul, dar și cu toată responsabilitatea. Într-adevăr, a trecut aproape un an de la alegeri și este cazul să facem un mic bilanț la un interval scurt de timp. Asta ținând cont că la noi în România un proiect durează 7-8 , poate și mai mulți ani. Dar noi am reușit printr-o activitate dinamică și printr-o echipă pregătită să realizăm anumite obiective de investiții pentru locuitorii orașului Sebiș.

Vreau să vă spun că am rezolvat problema apei pluviale în zona centrală. De asemenea, vreau să spun că la această oră nu mai există nicio groapă în carosabilul orașului nostru de pe Criș. Mai putem vorbi și de distribuția apei potabile la cetățeni. Aici am putea aminti de satul Sălăjeni, unde am procurat o stație de mangalizare a apei, care a costat 100.000 de lei.

În orașul Sebiș am realizat două extinderi de rețea de apă, pe strada Prunului și strada Berzei și o rețea de 400 de metri în satul Sălăjeni, pe o altă stradă de 200 de metri , unde am reușit să se branșeze 120 de gospodării. Am avut în vedere amenajarea unui spațiu pentru joacă a copiilor. Cred că este cel mai mare loc de joacă pentru copii, din județul nostru, a precizat edilul șef.

Parcul se află în spatele Palatului Cultural Administrativ din orașul nostru. Primarul continuă: „Totodată ne preocupăm de amenajarea locurilor de joacă în satele aparținătoare de orașul noastru. Deja am realizat două locuri de joacă în comuna Prăjești și unul în satul Prunișor, în curtea școlii. De asemenea, am reușit pietruirea accesului la turnul de apă în satul Sălăjeni și o punte în satul Prunișor. Nu putem să nu amintim de satul Donceni, unde am rezolvat accesul la cimitir, care era dificil pe timp nefavorabil. Efectiv trebuia să duci mortul la cimitir cu tractorul. Am modernizat drumul pe o lungime de 500 de metri. Zic că este cea mai importantă investiție care s-a realizat în acest sat, plus 10 poduri și podețe, canal colector pentru ape pluviale. Investițiile care s-au făcut în acest sat zic că au schimbat fața satului total. Fondurile pentru investiții au venit de la Consiliul Judeșean Arad, cu sprijinul direct al domnului Iustin Cionca. Investiția a prevăzut trotuare, piste de bicicletă pe ambele părți și acces la proprietăți“.

Dar domnule primar, am auzit o persoană vociferând că ar mai fi trebuit un pod și ce vor pune ei în fața caselor. M-am gândit că vrea să spună că au scos canalizarea la stradă. Urât din partea lor, dar să revenim.

-Așa cum spuneți, întotdeauna se găsește unul să spună că de ce nu răsare soarele și de la apus.

Da, așa este. Am atins fiecare localitate care aparține de orașul dumneavoastră și aș vrea să revenim la Sebiș.

În Sebiș am realizat multe investiții. Pe unele le-am mai amintit deja, dar astăzi aș vrea să vorbim și despre viitor. Unul dintre acestea pe care îl pregătim vizează Liceul Teoretic Sebiș, care se va reabilita termic, printr-un program al Agenției de Mediu. Mai avem un proiect mare pentru infrastructura rutieră, în valoare de 3 milioane de de lei unde vor fi prevăzute mai multe străzi din orașul Sebiș. Se au în vedere apele pluviale, drumuri rutiere și carosabil. Mai avem un proiect pentru modernizarea iluminatului public, dar vizăm și digitalizarea acestui sistem. Deci vom începe la pistele de biciclete, care vor avea o lungime de peste 10 kilometri. Avem deja câștigată licitația și lucrarea va fi făcută de o firmă serioasă, care a făcut lucrări de foarte bună calitate. Mai rămâne de semnat contractul.

Mai avem o licitație la blocuri cu 24 de apartamente. Acesta sunt în stadiu de licitație. Pistele de biciclete vor pleca din centru în patru direcții: Bârsa-Prunișor- Buteni și Moneasa. Și aceste piste sunt prevăzute cu sistem de iluminat public.

Cultură și sport

Am reușit înființarea unui ansamblu de dansuri pentru că avem peste 50 de tineri împătimiți de folclor. Copiii sunt din Sebiș, iar ansamblul se va numi Ansamblul „Țării Zărandulu“. Avem înființată și fanfara orașului Sebiș. Am mai repornit și actualul Club Sportiv care se axează pe sportul de performanță. La acest moment avem peste 100 de copii legitimați cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani. Sebișul va avea patru echipe și trei grupe pentru copii, una de seniori.

Deci tineretul își spune cuvântul la Sebiș și mă refer aici atât la edilul șef Cristian Feieș, cât și la viceprimarul Marius Turnea. Le urăm mult succes în continuare!

 

Recomandările redacției