Fundaţia Vodafone România a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, gala fundaţiei, desfăşurată sub genericul „17 ani de fapte bune”. Au participat reprezentanţi ai ONG-urilor partenere, donatori şi voluntari ai fundaţiei, reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, membrii board-ului Fundaţiei Vodafone România, precum şi personalităţi publice, printre care Irina-Margareta Nistor, preşedintele onorific al Fundaţiei Vodafone România şi Andrew Dunnett, director Vodafone Foundation & Group Sustaina­bility. Potrivit organizatorilor, evenimentul a fost prilejuit de aniversarea a 17 ani de existenţă a Fundaţiei Vodafone România, prima fundaţie corporativă din România, care a fost alături de comunitate şi societatea civilă din 1998. „17 ani înseamnă pentru noi 5.100 de angajaţi Vodafone implicaţi în munca de voluntariat, peste 650.000 de beneficiari, peste 848 de proiecte finanţate, peste 20 milioane de euro investiţi. Dincolo de aceste cifre, însă, stau oamenii, cei care sunt sufletul proiectelor, cei care ne motivează cu devotamentul lor. Totodată, anul acesta am dorit să fim mult mai prezenţi în zonele rurale şi în comunităţile izolate, pentru că am văzut că acolo ajutorul nostru este foarte necesar. Ne dorim ca proiectele noastre care pot îmbunătăţi viaţa oamenilor să ajungă până în cele mai îndepărtate colţuri ale ţării, până la cei mai izolaţi oameni”, a spus Angela Galeţa, Director al Fundaţiei Vodafone România.
Cu prilejul galei, fundaţia a acordat şase premii distincte pentru 8 organizaţii partenere sau persoane împreună cu care, anul trecut au fost implementate proiecte importante. Astfel, „Premiul pentru Pionierat, Curaj şi Perseverenţă” a fost acordat lui Dragoş Zaharia, Preşedinte Asociaţia S.M. Speromax Albă Iulia, care  a înfiinţat un centru de zi care se ocupă de pacienţii diagnosticaţi cu scleroza multiplă. „Premiul pentru Impact în Comunitate” a ajuns la Rodica Tiriteu, director al Şcolii Gimnaziale Numărul 1 din Chişlaz, judeţul Bihor, pentru implicarea cu dăruire şi perseverenta în realizarea proiectului „Mobilizare pentru învăţare”, în cadrul căruia au fost renovate cele două clădiri ale Şcolii Gimnaziale din Chişlaz. Acelaşi premiu a fost acordat şi Elisabetei Păcuraru, manager de proiect al Asociaţiei Comunităţii Eşelniţa „Cazanele Dunării”, pentru renovarea unui centru de formare şi dezvoltare a tinerilor din comună. „Premiul pentru excelenţă în colaborarea dintre instituţii şi organizaţii neguverna­- mentale” a fost acordat Adrianei Crăciun, director al Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău, pentru că a dus la bun sfârşit re­novarea şi dotarea centrului, „Pre­miul pentru Voluntariat” a mers la Asociaţia Diaconia Ajutor Internaţional, pentru derula­rea  proiectului „Built for tomorrow 2015” şi pentru motivarea şi implicarea angajaţilor Vodafone Ro­mânia în activităţi de voluntariat;  „Premiul Mobile for Good” a fost acordat Asociaţiei Sprijin pentru Diabet, pentru proiectul „Telemedicina pentru copilul insulinodependent” şi Asociaţiei Samarite­- nilor din România pentru proiectul „SOS Surdo-Muţi” şi pentru dezvol­tarea unui sistem de comunicare şi avertizare în timp real. Premiul pentru cel mai activ voluntar de profesie a fost acordat Elenei Daria Tanasa pentru implicarea în proiecte de strângere de fonduri.
Fundaţia Vodafone România a finanţat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având ca be­neficiari  copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non profit partenere.

Recomandările redacției