Gala Premiilor Oscar 2021 a fost amânată cu două luni din cauza pandemiei de corona­virus. Academia Americană de Film a anunţat că a 93-a gală de decer­nare a Premiilor Oscar va avea loc la 25 aprilie 2021, scrie Click.
„Mai mult de un secol, filmele au jucat un rol important în consolarea noastră în cele mai întunecate momen­te. Cu siguranţă, au făcut asta anul acesta. Speranţa noastră, prin extinderea perioadei de eligibilitate şi a datelor premiilor, este să oferim flexibilitatea de care cineaştii au nevoie să îşi finalizeze şi să îşi lanseze filmele”, au transmis David Rubin, preşedintele Academiei, şi Dawn Hudson, CEO, într-un comunicat citat de Variety. „Următoarea Gală Oscar şi deschiderea muzeului vor marca un moment istoric, aducând laolaltă cinefili din toată lumea uniţi prin cinema”.
Recent, au fost modificate regulile privind eligibilitatea unui film la Oscar – un lungmetraj trebuie să fi fost lansat între 1 ianuarie 2020 şi 28 februarie 2021 pentru a fi luat în considerare pentru ceremonia de anul viitor.
În plus, Academia Americană de Film a decis amânarea inaugurării muzeului său de la Los Angele, Academy Museum of Motion Pictures, care va fi deschis publicului pe 30 aprilie 2021. Şi Gala Governors Awards, programată de obicei în toamnă, a fost amânată pentru o dată care ur­mea­ză să fie anunţată. Nu a fost stabilit formatul galei din aprilie de la Dolby Theatre din Hollywood. A fost stabilit calendarul: votul preliminar se va încheia pe 5 februa­rie 2021, listele scurte pentru nominalizări vor fi anunţate pe 9 februarie, pe 5 martie va începe votarea nominalizărilor, pe 15 martie vor fi anunţate nominalizările, iar votul final se va încheia pe 20 aprilie 2021.
În urma acestei schimbări de program, este de aşteptat ca toate galele din industrie să fie mutate.

Recomandările redacției