După generația lui Dennis Man sau Adrian Petre, care au adus două trofee în vitrina UTA-ei, Cupa și Supercupa României în vara anului 2016, Campioana Provinciei mai propune o formație cu șanse la titluri naționale la nivel de juniori. Practic, după succesul de azi (6-0) din prima manșă a Cupei, cu Ardealul Cluj, UTA Under 16 își va disputa un trofeu, însă tinerii „roș-albi” încearcă să facă eventul. Pentru asta, însă, trebuie să treacă de una dintre generațiile de excep­ție ale lui Gică Hagi, de la Viitorul Constanța.
Suporterii utiști au înțeles importanța confruntării de sâmbătă dimineața, de pe arena Sânnicolau Mic, și-și anulează deplasarea la Oradea, unde prima echipă joacă împotriva Luceafărului un meci fără mare miză, atâta timp cât salvarea de la retrogradare a fost atinsă. Dar iată anunțul fanilor din galerie: „Am urmărit meciul de astăzi al echipei UTA U17 cu Ardealul Cluj și am rămas impresionați de jocul practicat de tinerii noștri, dar și de ambiția lor deosebită. Bucuria cu care au sărbătorit victoria categorică de astăzi (6-0), care i-a adus mult mai aproape de calificarea în finala Cupei României, ne-a fă­cut să ne gândim că juniorii utiști merită susținuți mai des, mai ales în aceste momente când au șansa de a aduce un nou trofeu la Arad.
Prin urmare, peluza noastră a luat decizia să se mobilizeze. Am studiat programul U17 și am hotrărât să fim prezenți sâmbătă, 12 mai, de la ora 11:00, pe stadionul din Sânnicolau Mic, la semifinala Ligii Elitelor pe care echipa noastră U17 o va disputa împotriva celor de la Viitorul Constanța, un adversar destul de dificil.
Cu această ocazie îi invităm pe toți fanii alb-roșii alături de noi în acest demers. Susți­ne­rea noastră le poate da avânt băieților și îi poate purta spre victorie așa că ar fi un gest frumos să ne strângem cât mai mulți la meci!
Din păcate, participarea la acest meci va însemna anularea deplasării la Oradea pentru susținerea echipei mari, dar în momentul de față am considerat că tinerii utiști au nevoie mai mult de noi în acest weekend. Echipa noastră de seniori s-a îndepărtat cu bine de zona retrogradării și are un program accesibil, în timp ce acești copii sunt aproa­pe de o mare realizare pentru cariera lor. Dorim să precizăm că această acțiune nu este nicidecum una de protest sau un gest de reproș față de clubul nostru. Peluza noastră s-a mai mobilizat și cu alte ocazii pentru a fi alături de juniori (exemplu: finala Cupei României U19 din 2016, când UTA a și câștigat trofeul) și suntem convinși că acești tineri care ne reprezintă cu mândrie emblema vor aprecia susținerea noastră.
Pentru noi doar UTA contează!”

Recomandările redacției