gaiArădenii din Cartierul Gai, în special de pe strada Hatman Arbore, se confruntă cu probleme grave din cauza sistemului de canalizare. După ploile din ultimele zile, mai multe gospodării au fost inundate. USL-iştii Florin Galiş şi Ilie Cheşa au criticat administraţia locală vizavi de problemele cu care arădenii s-au confruntat. „Sunt grădini şi curţi inundate, dar apa a intrat şi în case! Unii arădeni sunt pe bună dreptate disperaţi: au parchetul umflat, pereţii casei sunt umezi, situaţia este destul de gravă. Apa provine de la canalizarea menajeră, care nu face faţă. Este inacceptabil faptul că aceşti arădeni sunt abandonaţi de toată lumea! Ei au primit sprijin din partea pompierilor şi jandarmilor, dar trebuie să eliminăm cauza, nu efectele problemelor cu care se confruntă! Am stat de vorbă cu unii cetăţenii afectaţi, care au sunat la Primărie. Cetăţenii susţin că li s-a răspuns de la Primărie că lucrările nu au fost încă recepţio­nate şi că au fost direcţionaţi către firma care a executat lucrarea. Dacă este aşa – şi eu cred ce îmi spun oamenii – este efectiv o nesimţire! Şi astăzi se află pe pagina de internet a Primăriei un comunicat de presă din aprilie 2011 în care se anunţă preluarea investiţiei de la constructor! Cred că Primăria trebuie să ofere un răspuns serios şi soluţii pentru oamenii din Gai, care au de suferit din cauza unor greşeli grosolane. Fuga de responsabilitate nu este o soluţie în acest caz”, susţine Ilie Cheşa, prim-vicepreşedintele Organizaţiei Municipale PSD Arad.
În opinia reprezentanţilor PSD Arad, explicaţiile furnizate pe surse unor jurnalişti nu pot fi acceptate ca serioase. „Am citit în mass-media că Gheorghe Falcă dă vina pe unii ce­tăţeni, care s-ar fi branşat cu canalizare pluvială în canalizarea mena­- jeră. Dacă este aşa, oare cine trebuie să supravegheze ilegalităţile pe care le comit unii? Cine trebuie să supravegheze siguranţa şi funcţionalitate sistemului? Nu autorităţile locale care au tăiat panglica la inaugurare şi au anunţat că au rezolvat problema canalizării în Gai? Mai ales că aceste probleme nu sunt noi, apar la fiecare ploaie serioasă! Cerem public explicaţii primarului Falcă, mai ales că este vorba despre o investiţie de zeci de milioane de euro! Vom ridica această problemă şi la următoarea şedinţă a Consiliului Local. Nu permitem ca administraţia Falcă să îşi bată joc de cetăţeni şi de investiţii de milioane de euro”, a mai spus Ilie Cheşa.
Galiş oferă soluţii
La rândul său, Florin Galiş, preşe­dintele organizaţiei municipale a PNL, afirmă că o parte a excedentului bu­getar ar trebui direcţionată pentru remedierea acestor probleme. „Iată că Ara­dul este în faţă prin faptul că au fost inundate gosodăriile oamenilor. Pentru locuitorii acestei zone este o adevărată dramă. Îi solicit primarului Falcă să aloce o parte din execedentul bugetar în această direcţie. Nu avem nevoie de fântână pe Mureş, o adevărată fântână a fost în curţile arădenilor din cauza Primăriei”, a declarat Florin Galiş.

Recomandările redacției