Tot mai mulți arădeni au început să meargă pe bicicletă. Fie că merg la serviciu sau în alte părți, oamenii preferă să circule cu bicicleta în defavoarea mijloacelor de transport în comun. Cei care au trecut de la tramvai la bicicletă spun că este un mijloc de transport mai sigur și în același timp fac și mișcare. Pe lângă bicicletă unii arădeni au mai optat pentru plimbări mai confortabile făcute cu trotineta sau scuterul electric.

În ultima perioadă tot cu bicicleta m-am deplasat deoarece este mai sigur decât un tramvai. Foloseam bicicleta doar pentru relaxare, dar acum merg și la serviciu sau la cumpărături. Dus întors fac cam patru kilometri pe zi, nu e așa mult dar eu zic că dacă îi fac zi de zi, sigur o să am o condiție mai bună. Zilele acestea am ieși cu copii din casă, tot pe bicicletă, personal consider că este un mod bune de a ne dezmorți“, a zis Mircea, în vârstă de 35 ani.

Eu nu mai circul cu bicicleta, mi-am cumpărat un scuter electric care își face treaba perfect. Nu e pentru oricine, pentru că are un preț mai ridicat, dar îți oferă un anumit confort. Scuterul meu are o autonomie de 30 de kilometri așa că mă pot plimba lejer prin tot orașul. Decât să merg cu tramvaiul sau cu un taxi cu care merge toată lumea, merg de unul singur cu scuterul. Sigurul inconvenient este că atunci când plouă este mai greu de circulat“, a spus Alin, în vârstă de 23 ani.

Mereu am preferat bicicleta în locul autobuzului sau a tramvaiului. Circul des cu bicicleta, chiar și atunci când plouă. Important este că avem piste pe unde circula, chiar dacă unele sunt făcute fără sens. Dacă de exemplu ești cu un copil după tine, pe mal poți merge liniștit, însă există anumite zone unde pentru copii este destul de periculos. Mersul pe bicicletă sau chiar pe jos sunt foarte sănătoase, și ne și ajută să menținem un echilibru fizic“, a spus Robert, în vârstă de 42 ani.

Recomandările redacției