Arădenii s-au săturat de oamenii străzii care și-au însușit diferite locuri de prin oraș și le-au transformat ilegal și cu forța în adăposturi pentru ei. Chiar de aceea, foarte mulți s-au semnalat sistematic cu privire la existența clădirilor abandonate care adăpostesc oameni ai străzii. Municipalitatea, prin DGPLArad procedează progresiv la eliberarea domeniului public de spațiile utilitare respective (garaje, depozite).

Recent s-a intervenit pe străzile Dacilor și Frații Neumann unde în prima instanță au fost evacuate persoanele fără adăpost refugiate în mai multe garaje situate aici, iar apoi s-a trecut la dezafectarea și igienizarea respectivelor perimetre.

Unul dintre garajele situate pe strada Dacilor a fost închis prin zidire, urmând să fie transformat într-un depozit ce va deservi baza sportivă Gloria, securizat cu poartă metalică.

Activitățile de identificare a locațiilor pretabile dezafectării vor continua în următoarea perioadă, reprezentații Primăriei Arad solicitând sprijinul arădenilor în vederea semnalării spațiilor utilitare de pe raza municipiului, folosite în mod ilicit în scop locativ.

„Intenția noastră este de a avea un oraș curat și civilizat și apreciem orice semnal venit din partea arădenilor și în acest domeniu”, au declarat reprezentații Primăriei Arad. 

Recomandările redacției